Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,691   Posts: 1,715,924   Online: 759
      
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
 1. #11
  Marco B's Avatar
  Join Date
  Jan 2005
  Location
  The Netherlands
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,982
  Images
  169
  Quote Originally Posted by MrclSchprs View Post
  Jawel, ze bestaan wel. Ik gebruik ze en ben heel tevreden over. Je kunt ze bestellen bij RK Photographic, maar ze zijn niet goedkoop.
  Dat is nu het leuke aan een grote gemeenschap als APUG. Op een bepaald moment denk je wel alles zo'n beetje te weten (wat natuurlijk per definitie een zware zelf-overschatting is ), en dan komt er weer iemand op met een feitje dat je nog niet wist...
  My website

  "The nineteenth century began by believing that what was reasonable was true, and it wound up by believing that what it saw a photograph of, was true." - William M. Ivins Jr.

  "I don't know, maybe we should disinvent color, and we could just shoot Black & White." - David Burnett in 1978

  "Analog is chemistry + physics, digital is physics + math, which ones did you like most?"

 2. #12
  AgX
  AgX is offline

  Join Date
  Apr 2007
  Location
  Germany
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  10,533
  Quote Originally Posted by hasselbladuser View Post
  Metalen spoelen voor de Paterson tank bestaan niet. Waarom niet:
  Het systeem van paterson werkt met een holle pijp waardoor je de vloeistoffen giet. en de paterson spiralen hebben dus een holle kern die over deze pijp past. Hierdoor is er in het midden van de spiraal geen ruimte meer om een film vast te klemmen.
  Er waren ooit metalen spoelen van de merk Hewes gemaakt voor Jobo tanks en hun middenzuil, dus dat heeft in principe wel bestaan.

 3. #13

  Join Date
  Sep 2004
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  98
  Oke, sorry voor mijn voorbarige uitspraak Hewes maakt inderdaad roestvrij stalen spoelen die in een paterson tank kunnen. Inderdaad, je leert steeds weer wat bij.

Page 2 of 2 FirstFirst 12


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin