Quote Originally Posted by Breunes
Ik vraag me af, zo lezend door diverse posts hoe jullie met ontwikkelaar en fixeer omgaan. Gebruik van handschoenen, tangen of gewoon blote handen.
Hoe doen jullie dat. Zelf gebruik ik tangen ik elk bad, maar je moet wel voorzichtig zijn ivm de kwetsbaarheid van nat papier.
Als je met PE papier werkt kan je best met een paar metalen tangen werken, die een plastic punt hebben en niet verroest zijn. Er is altijd wel een stuk papier waar geen afbeelding op staat, waar je je tang kan plaatsen. Met bariet was ik voorzichtiger en deed ik het met mijn vingers, gewoon om meer grip te hebben en meer gevoel. Daarna direct vingers afspoelen. En dan is het een kwestie van tijd tot je de eerste vingerafdruk op je afdruk krijgt. Want je huid kan de vloeistoffen goed vasthouden.

Het makkelijkste is met goedkope latex handschoenen te werken die je regelmatig vervangt (bijv. na elke afdruksessie). Die handschoenen zijn te koop in elke goede supermarkt bij de schoonmaakspullen. Een mindere optie is het gebruik van kwaliteits handschoenen, zoals Gilbert die draagt. Het is erop wachten dat je die vergeet schoon te maken, waardoor je chemische contaminatie krijgt, vervuiling. Gebruik de goede en lang houdbare handschoenen dus maar voor het heftige werk. Dus voor als je met minder sterke verdunningen en stock-oplossingen werkt, of zelfs je eigen oplossingen maakt. Denk dan ook aan afzuiging, schort en veiligheidsbril.