Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,051   Posts: 1,697,765   Online: 685
      
Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 31 to 32 of 32

Thread: Kodak AZO

 1. #31
  elbuveli2ETHPY's Avatar
  Join Date
  Aug 2007
  Location
  Oegstgeest
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  217
  Quote Originally Posted by Annemarieke View Post
  Jan,
  Met 'rommelig' bedoel ik dat ik hun composities druk vind, er staat te veel op naar mijn smaak.
  Ik zelf heb het idee dat bij hun de papiersoort op de eerste plaats komt,en het onderwerp op de volgende plaats.

  En dan nog,de kunst van het weglaten.

  Maar dan krijg je vaak te horen,weet je hoe duur dat papier is.

  waar begin je dan aan?

 2. #32
  argentic's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Echandelys, Auvergne, France
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,718
  Ik bezit een AZO afdruk en heb enkele anderen in handen gehad. Ik vroeg me ook af wat daar nou zo bijzonder aan was. Ik zag eigenlijk geen verschil met een goede barietafdruk.

  Aan de toonschaal kan het niet liggen. Want papierwit is papierwit, en maximaal zwart boven 2.2 kun je zowiezo niet meer onderscheiden. AZO is altijd een contactafdruk, en dat is natuurlijk heel mooi. Maar eenzelfde contactafdruk op bariet geeft vergelijkbare resultaten. Dus moet het liggen aan de curve, aan de ontwikkelaar of aan de beeldtoon. Die zijn ook op bariet te sturen. Kortom, ik begrijp de hele heisa rondom AZO niet zo. Misschien is de werkmethode met contactafdrukken erg praktisch? Intussen wacht ik op degene die mij het verschil kan tonen.

  Ik moet toegeven dat ik ook niet altijd onder de indruk ben van de foto's van het echtpaar Smith & Chamlee. Ik vind hun leefstijl geweldig. Hun hele leven is georganiseerd rondom de fotografie. Wat ze verdienen wordt geinvesteerd in fotografische reizen. Ze hebben zelfs geen TV om meer tijd te hebben voor afdrukken. Daar ben ik jaloers op, want mijn vrouw en kinderen zijn nog niet zo ver (ik ook niet). Maar ik vind hun foto's meestal niet uitzonderlijk. Begrijp me goed, ik doe het niet beter, hoor. Maar ik snap hun cultstatus niet goed.
  Last edited by argentic; 09-15-2008 at 02:41 PM. Click to view previous post history.
  Wilbert
  http://www.photovergne.com
  Cours photo en Auvergne

Page 4 of 4 FirstFirst 1234


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin