Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,740   Posts: 1,717,066   Online: 1030
      
Results 1 to 2 of 2
 1. #1

  Join Date
  Feb 2012
  Location
  Belgium damme
  Shooter
  35mm
  Posts
  11

  schneider kreuznach componon f5,6/150mm

  Hallo
  everybodyxxx bEN IN HET BEZIT GEKOMEN VAN BOVENSTAANDE EL lens .hET ONDERSTE STUKJE KAN ER AFGESCHROEFD WORDEN Is de rest dan te gebruiken als gewone lens ? met schroefdraad .. en hoe ^kan ik het fixen om deze lens op de PENTAX ME te gebruiken .
  adapter 39 -42 en dan T mount ?

  groetjes

  etiennedezutter@yahoo.com

 2. #2
  argentic's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Echandelys, Auvergne, France
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,721
  Hoi Etienne,

  Wat bedoel je met "het onderste stuk"? Zitten daar lenzen in? Of is het gewoon iets waar de lens opgeschroefd was? Als er lenzen in zitten moeten die gemonteerd blijven.

  In principe kun je elke vergroterlens met een 25/39/42/50 mm adapter op elke camera monteren. De beeldkwaliteit hangt heel veel af van het lensdesign en of je de brandpuntsafstand op je camera kunt reproduceren. Een 150 mm lens heeft in principe een afstand van 150 mm ten opzichte van de film nodig om een scherp beeld te leveren. Voor telelenzen is die afstand korter.

  Componons zijn uitstekende lenzen die ook vaak aangepast worden voor grootformaat camera's. Omdat ze geoptimaliseerd zijn voor vergrotingen op korte afstand zijn de betere vergrotingslenzen (zoals de componons) perfecte macro-lenzen. Daarvoor moet je hem met een adapter achterstevoren op je camera monteren. Liefst met een balg of verlengbare tube zodat je de afstand tussen film en lens kunt varieren.
  Wilbert
  http://www.photovergne.com
  Cours photo en Auvergne 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin