Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,715   Posts: 1,716,473   Online: 834
      
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 14 of 14

Thread: ventilatie ???

 1. #11
  Marco Peereboom's Avatar
  Join Date
  May 2005
  Shooter
  35mm
  Posts
  39
  Ik kwam bij de bouwmarkt een mondkapje (3M meen ik) tegen, dat ook tegen dampen beschermt. Het is een kapje, waar ik alleen door kan uitademen.

  Gebruikt er hier iemand (dergelijke) mondkapjes?

  Een duurdere oplossing is dat ik ventilatiepijpen ophang. M'n doka staat reeds in m'n gang (*). Kan deze mooi lichtdicht afsluiten, en alles ook daar laten staan, gezien de gang ruim en vierkant is.

  (*) Enigste ruimte die na m'n woonkamer, en slaapkamer overblijft.

  Enneh..., nee ik heb geen smetvrees.  Met 'n 35 mm op 1/8, de sfeer van 't moment pakken.
  Camerapedia Fotografie-encyclopedie.

 2. #12
  vaesjhsw's Avatar
  Join Date
  Jul 2005
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  32
  Mondkapjes in de vorm van die papieren snoetjes, eventueel met filtertje, helpen niks tegen chemiedampen. Je moet al een knap masker (met koolstoffilters e.d.) hebben wil het afdoende beschermen. Iets is natuurlijk beter dan niets, laat dat duidelijk zijn maar een goed ventilatiesysteem c.q. afzuiging is eigenlijk onontbeerlijk in een doka.
  Geinige tekeningetjes trouwens!
  groet, Ronald

 3. #13
  Marco Peereboom's Avatar
  Join Date
  May 2005
  Shooter
  35mm
  Posts
  39
  Thanks. Ja, die tekeningetjes die heb ik gemaakt om een beeld te maken hoe ik die ventilatiepijpen zou ophangen.

  Maar nu ik er nog eens naar kijk, ik kan het natte gedeelte ook in m'n badcel precies onder een afzuiger zetten. Eigenlijk een stuk goedkoper, en ik hoef ook minder te knuttselen.
  Met 'n 35 mm op 1/8, de sfeer van 't moment pakken.
  Camerapedia Fotografie-encyclopedie.

 4. #14
  hka
  hka is offline
  hka's Avatar
  Join Date
  Dec 2004
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,145
  Als je zelf de chemie in elkaar knutselt voor de ontwikkelaar, stop en fixeer dan is een dergelijk mondkapje wel zinvol. Vooral al je bedenkelijke stofjes gebruikt of om op zeker te gaan. Daarnaast heb ik mijn doka een soortgelijke oplossing voor het ventilatieprobleem aangebracht. Echter heb ik de pijp boven de spoel/ontwikkeltafel om de ca. 10 cm voorzien van gaten Ø2,5cm. Een buisventilator met 2 snelheden zuigt de lucht(jes) af en zorgt daarmee voor een aangenaam klimaat.
  harry

  Release, the best you can do...

Page 2 of 2 FirstFirst 12


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin