Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,749   Posts: 1,717,383   Online: 782
      
Results 1 to 2 of 2

Thread: mimosa opalfilm

 1. #1

  Join Date
  Aug 2006
  Shooter
  35mm
  Posts
  23

  mimosa opalfilm

  Hallo allemaal.

  Ik heb een doos met agfa-gevaert mimosa opalfilm.


  Waarvoor gebruik je dit.

  Hoe moet je het belichten en in welke chemie ontwikkelen


  kroon

 2. #2
  AgX
  AgX is online now

  Join Date
  Apr 2007
  Location
  Germany
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  10,548
  Mimosa was een duits bedrijf uit Dresden dat bezig was met de productie van fotografische films en papieren. Na de oorlog splitsing in een Oost- en een Westduits bedrijf. Het twede werd later opgekocht door Agfa en gesloten. Blijkbaar heeft jouw film de sluiting overleeft en het in het Agfa portfolio gered, waar het nog in 1976 werd vermerkt.

  Het betreft een vergrotings z/w papier-emulsie (in de aard van Brovira?) , twee-zijdig! gegoten op een wit gepigmenteerd triacetaat basis.

  In 1976 waren er vlakfilms én rollen van 105cm breed. Het was bedoeld voor transparenten in lichtbakken zonder diffusor, maar jij kon het gewoon voor de raam hangen.

  Maar er werd ook aanbevolen de film in gereflecteerd licht te gebruiken. (Normaal zou men ervoor een drager met nog nog hogere opaciteit gebruiken.)
  Bij verschillend waarneming, doorzicht of opzicht zou men eigenlijk bij gelijke emulsie de densiteit van het beeld (en dus de belichting) moeten aanpassen, omdat dat bij opzicht het licht twee keer de emulsie passeerd. In dit geval zou eigenlijk de dubbelzijdig opgelegd emulsie een aanpassing overbodig maken. En bij opzicht zal wel meer licht veloren gaan in de drager dan gewoon, omdat hij vermoedelijk toch niet niet zo veel reflekteerd als een materieel puur gemaakt voor opzicht.
  Last edited by AgX; 07-15-2009 at 04:48 AM. Click to view previous post history. 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin