Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,759   Posts: 1,717,707   Online: 649
      
Results 1 to 3 of 3

Thread: einde JOBO

 1. #1

  Join Date
  Oct 2005
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  327

  einde JOBO

  Ik las dat JOBO failliet zou gaan.
  zie bijgaande link

  http://www.digezine.nl/digezine/inde...iews&Itemid=53

 2. #2
  Marco B's Avatar
  Join Date
  Jan 2005
  Location
  The Netherlands
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,982
  Images
  169
  Kan er eerlijk gezegd niet echt wakker van liggen en ben er ook niet verbaasd over. Dat de fabricage van dergelijke ingewikkeldere temperatuurgeregelde processors niet meer rendabel in een groter bedrijf gedaan zou kunnen worden, was wel te verwachten... kijk naar het lot van de vergroterfabrikanten... zolang er nog een fabrikant overblijft voor simpele tankjes voor handmatige ontwikkeling en ontwikkelbakken, ben ik al blij. Gelukkig zijn die heel wat makkelijker te fabriceren, dus daar zal voorlopig nog wel een aanbod van blijven.
  My website

  "The nineteenth century began by believing that what was reasonable was true, and it wound up by believing that what it saw a photograph of, was true." - William M. Ivins Jr.

  "I don't know, maybe we should disinvent color, and we could just shoot Black & White." - David Burnett in 1978

  "Analog is chemistry + physics, digital is physics + math, which ones did you like most?"

 3. #3
  AgX
  AgX is offline

  Join Date
  Apr 2007
  Location
  Germany
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  10,552
  Er ziijn al lang wat berichten erover op het engelstalig gedeelte; maar jij wordt er ook niet veel wijzer van.
  En blijkbaar begreep de autor van dat nederlands artikel de juridische situatie niet goed: dat drie keer achter elkaar een insolventie werd aangevraagd heeft alleen te maken met de onderverdeeltheid van die maatschapij.

  De laatste informatie, afkomstig van zaakvoerder Bockemühl zelf, is dat hij opnieuw will beginnen met het verkoop van geimporteerde dingen die hij onder het merk Jobo zou verkopen, dus dat waar blijkbaar het bedrijf nu al niet gelukkig mee werd.

  Over de voortgang van die insolvente bedrijven moet nog worden besloten. Wat de processoren betreft, is blijkbaar de beste oplossing dat de spuitvormen worden opgekocht. 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin