Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,758   Posts: 1,717,700   Online: 710
      
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 23 of 23
 1. #21

  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Bilthoven, The Netherlands
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,858
  Quote Originally Posted by gary mulder View Post
  Oorspronkelijk werd 55 inderdaad gemaakt met panatomic X. Maar op een gegeven moment is de samenwerking tussen pola en de grote K minder geworden en is er een alternatief gezocht. En zeker de laatste 30 jaar is 't dus iets anders. Dat neemt niet weg dat pola 55 ongelofelijk mooie negatieven geeft. Waar op 't moment geen vergelijkbaar product voor is.
  Dat klopt; de MTF specificatie van de pola 55 zul je bij geen gebruikelijke negatieffilm terugvinden. Dat neemt niet weg dat je bijzondere resultaten met de pola 55 kunt verkrijgen. De Cooke lens werd echter in het verleden gebruikt met negatief-ontwikkelaar combinaties die in de hogere spatiele frequenties goed doorkwamen. De verfijning die deze lenzen ( bijv als gevolg van verstrooiing) komt dan optimaal tot zijn recht.

  Jed

 2. #22
  Breunes's Avatar
  Join Date
  Jun 2004
  Location
  Midden Nederland
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  424
  Images
  14
  En ik wil gewoon lekkere foto's maken;-)

  Ben
  Das Licht macht dem Denker und Forscher die meiste Freude. (from Swiss farmhouse)

 3. #23

  Join Date
  Nov 2004
  Location
  Bilthoven, The Netherlands
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,858
  Quote Originally Posted by Breunes View Post
  En ik wil gewoon lekkere foto's maken;-)

  Ben
  Ja, daar gaat het uiteindelijk om .
  Ik ben benieuwd het resultaat met deze lens te zien in combinatie met de nieuwe fotografische materialen. Deze f=4,5 is overigens een Taylor-Hobson portretlens. De naam Cooke werd er uit respect opgezet.

  Jed

Page 3 of 3 FirstFirst 123


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin