Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,740   Posts: 1,717,122   Online: 1076
      
Results 1 to 3 of 3

Thread: Nikon FG

 1. #1

  Join Date
  May 2010
  Shooter
  35mm
  Posts
  25

  Nikon FG

  Hallo,

  Ik heb een Nikon FG-20 gekocht op de fotograficabeurs zondag 11 maart jl. Was er erg blij en ging gelijk mee aan de slag om te kijken of de camera wel in orde is. Na de film te hebben ontwikkeld stond er helemaal niets op, negatief was helemaal zwart. Toen nog een keer een film volgeschoten en ontwikkeld en weer stond er niets op! Om er zeker van te zijn dat het een misverstand zou kunnen zijn heb ik met mijn werkcamera een rolletje volgeschoten en de film ontwikkeld en daar was niets aan de hand.

  Heeft iemand ervaring hiermee en zou ik toch een miskoop hebben gekocht?

  groet, Baselice

 2. #2

  Join Date
  Oct 2005
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  327
  Hallo Bacelice

  Het doet me sterk denken aan het probleem dat de sluiter niet geheel dichtgaat en daardoor steeds licht blijft binnenkomen.
  kijk eens met open achterwand naar de sluiter bij ontspannen of deze blijft hangen
  anders naar een nikon rep ,dus bv nikon zelf,waar je direct buiten de fotozaak om naar toe kunt ,weet ik geen

  groet

  ruud

 3. #3

  Join Date
  May 2006
  Location
  Zichem Belgium
  Shooter
  35mm
  Posts
  236
  helemaal leeg?? helemaal vol bedoel je

  je film heeft dus duidelijk licht gezien. Kan je de sluiter eens testen zonder lens? kan je kijken of die mooi open en toe gaat. Of de sluitingen aan de rug, sluiten ze mooi? zijn ze niet verduurd? Of zelfs afwezig? Je film ingeladen in de felle zon? of je toestel er een tijd in laten liggen? (dan vallen kleine lekken ook meer op.)
  is je film helemaal zwart? of alleen het "negatief" zelf? m.a.w. kan je de tekst en nummering ind e negatiefrand nog lezen of is dat helemaal zwart geworden?

  Groetjes,

  Tom 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin