Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,714   Posts: 1,716,440   Online: 956
      
Results 1 to 9 of 9
 1. #1

  Join Date
  Nov 2008
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  6

  Canonet QL19 laten nakijken?

  Hallo!

  ik heb gisteren mn laatste marktplaatsaankoop binnengehad, een Canon QL19. Hij ziet er goed uit, sluitertijden kloppen voor mn gevoel heel aardig, diafragma plakt niet... Maar toch zou ik hem graag even helemaal laten nakijken! De ringen om de lens lopen namelijk redelijk stroef en de lichtafdichting is niet helemaal in orde.

  Kan iemand mij helpen aan een adres in de buurt van Haarlem waar ik de camera even kan laten nakijken en tiptop in orde kan laten maken voor mn reis naar de VS over 6 weken?

 2. #2
  RobertV's Avatar
  Join Date
  Mar 2009
  Location
  the Netherlands
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  1,057
  Ik zou de camera opsturen naar: Will van Manen kamera-service
  http://www.kamera-service.info

  in Zoetermeer.

  Hij kan goed overweg met alle mechanische camera's en is gespecialiseerd in Leica (dat loont natuurlijk ook het meeste) maar ook mijn Yashica-Mat 124G heeft daar een prima beurt gehad.

  Groetjes,

  Robert

 3. #3

  Join Date
  Nov 2008
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  6
  Robert, bedankt voor je reactie. Ik was inmiddels al meerdere malen die website tegengekomen en heb daar geinformeerd naar wat de prijs van een servicebeurt zou zijn. Dit kost echter zo'n 100 euro, wat k nogal veel vind voor een camera van ongeveer 20 euro. Is er ergens een mogelijkheid dat ik zelf de rubber afdichtingen los koop en er zelf opnieuw inleg? Dan is dat euvel in ieder geval verholpen.

 4. #4
  RobertV's Avatar
  Join Date
  Mar 2009
  Location
  the Netherlands
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  1,057
  Ja dat kan, Will zal e.e.a. aan je willen verkopen, kost bijna niets. Het is al het werk wat je eraan hebt maar als je serieus de camera gaat gebruiken zal een C.L.A. toch nodig zijn. Ook Will zal Eur. 50,00 per uur rekenen. Mijn Yashica Mat was Eur. 75,00 excl. BTW aan revisie en de camera met redelijk wat accesoires koste ook "maar" Eur. 140,- . E.e.a. verkocht wat ik niet nodig had, maar dit doe je dan ook om de camera betrouwbaar te blijven laten werken. Binnenkort zijn de laatse 1,35V kwikcellen ook op en moet ik omzien naar een adapter 1,55V zilveroxide -> 1,35V. Allemaal zaken die spelen bij een oudere camera. De Yashica Mat 124-G zal tussen de 28 en 45 jaar oud kunnen zijn. Ik vind het een prettige camera en wil er daarom mee blijven werken en daarom vind ik Eur. 75,00 ook geen onoverkomelijk probleem.

 5. #5
  RobertV's Avatar
  Join Date
  Mar 2009
  Location
  the Netherlands
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  1,057


  Deze Yashica Mat 124-G is ook in een uitzonderlijk goede staat.

 6. #6

  Join Date
  Nov 2008
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  6
  Die Yashica ziet er inderdaad erg goed uit!

  Begrijp me niet verkeerd, ik snap die prijzen wel. Will heeft er werk aan, en ik heb overal begrepen dat dat erg goed gebeurt. Normaal gesproken vind ik zo'n bedrag om een camera weer helemaal goed in orde te krijgen niet erg, maar nu gaat het om een camera die ik voor 2 tientjes op de kop heb getikt. Dan ga ik me toch afvragen of dat het waard is. Ik ben een student aan de Fotovakschool, en helaas groeit het geld me niet op de rug.. De Canon zou ook puur voor hobbymatig gebruik zijn, daarom twijfel ik erover om er zo'n bedrag in te steken.

  Ik zal eens bij Will informeren naar de kosten voor de lichtafdichtingen. Bedankt voor de reacties in ieder geval!

 7. #7
  clogz's Avatar
  Join Date
  Dec 2002
  Location
  Rotterdam, The Netherlands
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,842
  Images
  114
  Je kunt de afdichtmaterialen bestellen bij "interslice"op ebay. Het weer lichtdicht maken is op zich niet zo moeilijk.
  Hans
  Digital is best taken with a grain of silver.

 8. #8
  RVV
  RVV is offline

  Join Date
  Jul 2009
  Location
  Rotterdam The Netherlands
  Shooter
  35mm
  Posts
  31
  Wil kost geld - zonder meer.

  Mijn Leica M6 heeft bij Kamera Service een CLA gehad, dat kostte een macht geld, maar ik heb dat er graag voor over.

  Nu is mijn Canon A-1 voor een CLA bij Wil, in verhouding kostbaar, maar ook dat heb ik er graag voor over - mijn Canon AE-1 breng ik ook nog (en misschien zelfs mijn Minolta X-700 ook nog wel).

  In tegenstelling tot de Leica M6 zijn dit misschien geen camera's om de oorlog mee te winnen maar ik vind het gewoon heerlijk om met deze camera's te werken.

 9. #9

  Join Date
  Feb 2009
  Shooter
  35mm
  Posts
  6
  Hallo,

  ik heb dichtingsmateriaal zonder problemen uit Japan laten overvliegen, het komt van
  http://aki-asahi.com/store/
  Het zelf doen is echt niet moeilijk.
  groetjes. 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin