Switch to English Language Passer en langue franšaise Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,676   Posts: 1,715,658   Online: 884
      
Results 1 to 2 of 2
 1. #1
  AgX
  AgX is offline

  Join Date
  Apr 2007
  Location
  Germany
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  10,529

  `Horizoncamera┤ van „De Oude Delft“ ?

  Weet iemand iets over het straalverloop van deze camera ?
  (Zie ook Elseviers Encyclopedie voor Fotografie 1.ed. p.438)

  Het is een 35mm camera van de grootte en form van een schoenendoos. Met erop een cylindrisch gedeelte dat aan de overgaang een cylindrisch ruit opgemaakt van ruitjes of prismas heeft. Blijkbaar wordt het beeld ontvangen door dit gedeelte en als spleetafbeelding via een objektief en draaiende spiegels op de film geprojekteerd die in een lus is gevormd.

  Hoe worden die overgangen tussen die ruitjes overbrugt?

  Nog in mijn bibliotheek nog op het net kon ik verdere informatie over deze camera vinden. Ook de informatie over de fabriek is eerder incident´eel. (Ja, ik weet het bedrijf was/is bezig met oorlogstuig.)

 2. #2
  AgX
  AgX is offline

  Join Date
  Apr 2007
  Location
  Germany
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  10,529
  Als jullie mij niet helpen...

  Wel, ik heb iets gevonden, in mijn eigen bibliotheek. Blijkbaar bij herhaling overzien of beter niet goed gekeken een met een ander systeem verward: een schets en een beschrijving, die doen lijken op de Horizoncamera in questie.

  In de `schoenendoos┤ onder het cylindrisch gedeelte zit, zoals verwacht, een 350graden film lus.
  In en onder het cylindrisch gedeelte zit een cylindrisch lens stelsel, met vertikaal staande optische as. Het licht treed zijdelings in en treed zijdelings, maar lager, weer uit.
  En die vreemde `ruitjes┤ die bij mij voor verwarring zorgden, blijken een cylindrisch 360graden sluiter te maken.
  Er zit dus geen roterend element in het optiek! 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  Ś   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin