Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,686   Posts: 1,715,890   Online: 605
      
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15
 1. #11
  PieterB's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  near Aalter, Belgium
  Shooter
  35mm
  Posts
  809
  Images
  9
  Met passie en enthousiasme kan ik alleen maar akkoord gaan hoor!
  "The camera can be the most deadly weapon since the assassin's bullet. Or it can be the lotion of the heart - Norman Parkinson".

 2. #12
  fred's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Belgium
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  1,471
  Images
  1
  Quote Originally Posted by Fotohuis

  ...

  In de sfeer van doka liggen commercie en hobby bij mij dicht bij elkaar. Het doka gebeuren en de verkoop hiervan is een wat uit de hand gelopen passie voor het ontwikkelen en afdrukken van fotomaterialen geworden de laatste 35 jaar.
  Mocht ik bepaalde mensen hiermee gekwetst hebben, dan spijt mij dat ten zeerste. Misschien heb ik in dit kader iets te enhousiast gereageerd.

  Robert
  Beste Robert,

  Zelf ben ik sales manager/coach, met een 20-tal jaar sales ervaring, van een zestal verkopers . En daardoor ben ik wellicht iets gevoeliger voor verkeerde verkoopshoudingen/strategieën. Want opzich is er niets verkeerd aan iets te verkopen. Verkopen, niet opdringen! Dus vooral luisteren en kansen/mogelijkheden ontdekken.

  Toch kan je zonder opdringerigheid je product aan de man/vrouw brengen:

  Bevoorbeeld: neem voor een product of een product combinatie waarvan je zelf zo overtuigd bent, een goede en bekende fotograaf 'in dienst'. Laat hem 'topafdrukjes' maken en stuur de bewijsjes met de nodige uitleg naar elke geïnteresseerde apugger. Een beeld zal méér doen dan duizend overbodige woorden.

  Voorbeeld 2: maak met een barietproducent de volgende afspraak/deal (nationaal of langs Jurgen Heiland bvb): per aangekochte doos heeft de koper het recht op een aantal punten als korting voor aankoop van bvb een splitgrade of een peak focuser of een dunco vergrotingsraam enz. maw: creëer een soort getrouwheidskaart.

  Voorbeeld 3: organiseer een zone systeem workshop met één bepaalde film en één bepaalde ontwikkelaar. Maak in dat verband een afspraak met weer eens een topfotograaf. Bewijs wat mogelijk is met deze combinatie.

  Voorbeeld 4: organiseer (los van eenApug bijeenkomst) een workshop splitgrade en bewijs hoe makkelijk, hoe eenvoudig, hoe snel dit systeem wel werkt. Neem daarvoor contact met een doorwinterde gebruiker (bvb Fredrik Boone) en laat hem de demo doen.

  enz, enz

  maw:

  Verkopen, net zoals bvb een trouwreportage is een vak.

  Wees dus creatief en professioneel. En vooral, geef een méérwaarde aan je product. En beantwoord dus de vraag: hoe kan ik méérwaarde geven aan mijn product?

  Voor verdere consultancy kunnen we het langs de PB doen...
  De rekening zal ik ook daar sturen grapjeeee

  mvrgr
  Fred

 3. #13
  argentic's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Echandelys, Auvergne, France
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,721
  Fred, uitstekend gesproken.
  Wilbert
  http://www.photovergne.com
  Cours photo en Auvergne

 4. #14
  hka
  hka is offline
  hka's Avatar
  Join Date
  Dec 2004
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,145

  Waar gaat het nog om!!

  Volgens mij gaat het allang niet meer om dat mooie oude fabrieksgebouw in Erembodegem.
  Niet blijven zeuren. Robert geeft aan dat ie wat al te enthousiast bezig is.
  Een beetje hypocriet is het wel allemaal. Enerzijds brengt hij een berg aan kennis en ervaring in waar we met zijn allen van kunnen en willen profiteren en anderzijds mag hij de ervaringen met deze producten niet ventileren aangezien dat commercie heet. Natuurlijk het zou iets subtieler hebben gekund allemaal. Maar oke hij heeft het wel begrepen. Laten we nu weer vrolijk verder gaan...
  harry

  Release, the best you can do...

 5. #15

  Join Date
  Sep 2004
  Location
  Netherlands
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  1,336
  In ieder geval bedankt voor je analyse en tips. Als professioneel verkoper en coach zit hier ongetwijfeld een kern van waarheid in. (Tsjakka?? )

Page 2 of 2 FirstFirst 12


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin