Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,657   Posts: 1,715,108   Online: 745
      
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 24 of 24
 1. #21
  PieterB's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  near Aalter, Belgium
  Shooter
  35mm
  Posts
  809
  Images
  9
  Quote Originally Posted by reinierv
  Oogkleppen opzetten voor de wereld die veranderd is zinloos.
  Daar heb je natuurlijk groot gelijk in. Digitaal IS gewoon de toekomst, daar kunnen we niet vanuit.
  Maar materialisten blijf ik grappig vinden
  (ps.: ook al ben ik zelf soms ... )
  Maar mensen die beweren: Waar hou jij je nu nog met bezig? - daar heb ik toch ook zo mijn gedacht over. De laatste tijd denk ik dan ook: wat doet het ertoe, voor mij is het het eindresultaat dat telt. En het plezier dat ik eraan heb...
  "The camera can be the most deadly weapon since the assassin's bullet. Or it can be the lotion of the heart - Norman Parkinson".

 2. #22

  Join Date
  Jan 2005
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  149
  het eindresultaat dat telt. En het plezier dat ik eraan heb...
  Dat is volgens mij de essentie van fotografie als hobby. Ik betrap mezelf overigens ook wel op materialisme hoor, maar ik vind dat ik best mag genieten van een mooi stuk gereedschap.

 3. #23
  Merlin's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  +52° 15' 43.00", +6° 13' 12.60"
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,007
  Mijn stelling was: digi's in mijn omgeving zijn puur materialisten, analogen hobbyisten. De wereld is natuurlijk minder zwart-wit dan dat ik hem graag zie. Hier op apug kom je mensen tegen die nadenken en meer van de functionaliteit uit gaan, ook wanneer dit een digitaal toestel is.
  Buiten de nadenkende medemens is er een grote groep meelopers met hebbedingetjes. Mijn voorspelling is dat zodra de markt verzadigd is met simpele digitale speeltjes je er niet veel meer van de hype zal horen, omdat er dan een ander ding 'hot' is. Want hoeveel ringtones moet je downloaden om tevreden te zijn, hoeveel MB's moet je mp3-speler hebben om cool te zijn, en dus ook hoeveel megapixels is nog vet om over op te scheppen...? Overal is een eind aan. Ook aan mijn bericht.
  Groeten uit Deventer,
  Jaap

  "Ik ben de ideale man:
  Ik ben verlicht, net als mijn onderwerp,
  ik ben gevoelig, net als mijn platen,
  ik ben goed ontwikkeld, net als mijn papier,
  volgens mijn vrouw ben ik alleen iets te veel gefixeerd,
  ze vindt dat ik beter kan stoppen..."

 4. #24
  argentic's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Echandelys, Auvergne, France
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,721
  Mijn ervaringen de laatste tijd getuigen eerder van het tegendeel. Natuurlijk zijn er veel mensen die denken dat digitaal beter is, want nieuwer. Maar als ik met mijn 4x5 houten loopbodem sta te fotograferen krijg ik altijd veel bekijks (waar ik overigens niet altijd blij mee ben). Die mensen zijn altijd erg onder de indruk. En ze willen allemaal onder het doek kijken. Op hun vraag of er nog wel films gemaakt worden voor zo'n oude camera (die van mij is bijna nieuw...), antwoord ik steevast: "Jawel hoor, want ze hebben nog steeds niks beters uitgevonden."
  Last edited by argentic; 09-14-2005 at 06:30 PM. Click to view previous post history.
  Wilbert
  http://www.photovergne.com
  Cours photo en Auvergne

Page 3 of 3 FirstFirst 123


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin