Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,666   Posts: 1,715,314   Online: 1014
      
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Who am I?

 1. #1
  Evi
  Evi is offline
  Evi's Avatar
  Join Date
  Nov 2005
  Location
  Diest
  Shooter
  35mm
  Posts
  23

  Who am I?

  Hallo iedereen,

  Ik ben Evi. Ik ben op dit forum terechtgekomen toen ik via Google op zoek was naar informatie over het drogen van barrietpapier. Ik ben laatstejaarsstudent fotografie in avondopleiding bij Syntra Hasselt.

  Ik ben in 2004 begonnen als digitale fotograaf met een Canon EOS 300D. Ondertussen is die vervangen door een 10D en die heeft er sinds deze zomer een analoog broertje bij, de Canon 30V Q. Ik moet zeggen dat analoge zwart-wit fotografie me toch echt wel aanspreekt. De sfeer die uit een analoge afdruk straalt, vind ik persoonlijk niet te vergelijken met digitaal. Ik vind dat digitale en analoge fotografie eigenlijk 2 verschillende zaken zijn en ik kan dan ook moeilijk de vergelijking maken. En dat hoeft ook niet...

  Ik heb nog geen website, dus ik kan jullie niets van mijn werk laten zien. Een website maken, dat is zo één van die lange termijn plannen van mij, hehe.

  Dat was het zo ongeveer wel voorlopig. Groetjes! Evi.

 2. #2

  Join Date
  Jan 2005
  Shooter
  Plastic Cameras
  Posts
  888
  Images
  5
  Quote Originally Posted by Evi
  Ik ben laatstejaarsstudent fotografie in avondopleiding bij Syntra Hasselt.

  ... en die heeft er sinds deze zomer een analoog broertje bij, de Canon 30V Q.
  Wat apart... beginnen ze 'op school' tegenwoordig niet meer met analoog in de DoKa? Hoe dan ook, van harte welkom... ik ben ervan overtuigd dat je hier ook nog praktische kennis zult opdoen!
  Jeroen

 3. #3
  Evi
  Evi is offline
  Evi's Avatar
  Join Date
  Nov 2005
  Location
  Diest
  Shooter
  35mm
  Posts
  23

  Digitaal/Analoog

  Bij Syntra is het allemaal een beetje vreemd verlopen. Normaalgezien duurt de opleiding 3 jaar: een basisjaar, een 1ste en een 2de. Ik heb door een toelatingsproef en een portfolio het basisjaar mogen overslaan en ben dadelijk in het eerste jaar mogen beginnen. Dat ik toen zo goed als nog nooit analoog gefotografeerd had, daar maakten ze toen niet zo'n punt van. Van de 6 opdrachten in het eerste jaar was er maar 1 verplicht zwart-wit analoog, dus kon ik het wel redden met mijn digitaal toestel.

  Deze zomer zijn de docenten tot het besef gekomen dat de opleiding zich toch wel op een erbarmelijk niveau bevond en hebben ze de hele structuur omgegooid. Vanaf nu wordt er bijna uitsluitend analoog gefotografeerd en zwart-wit afdrukken dienen op barrietpapier te gebeuren. Het aantal opdrachten is ook serieus opgetrokken tot 12 met tussen de 3 à 7 foto's per opdracht. Maar dat vind ik niet erg, want ik besef wel dat ik met analoge fotografie véél meer kan leren dan met digitaal!! Digitaal is supercool, maar analoog fotograferen is veel bewuster fotograferen. Het geeft je veel meer voeling met fotografie maar dat moet ik jullie hier niet komen uitleggen zeker? ;-).

  Groetjes, Evi.

 4. #4

  Join Date
  Jan 2005
  Shooter
  Plastic Cameras
  Posts
  888
  Images
  5
  Quote Originally Posted by Evi
  ...maar dat moet ik jullie hier niet komen uitleggen zeker? ;-).
  Ik denk dat de meesten hier daar al wel 'achter zijn'... 't heet immers geen DPUG . Fijn te horen dat je school 't ook door heeft :-). Nee, zonder gekheid. Persoonlijk zal het me allemaal worst wezen waar een professioneel fotograaf mee werkt... voor mij is het eindresultaat het meest belangrijk. Digitaal heeft gewoon het 'nadeel' dat het allemaal wat makkelijk gaat en dat daarom vaak de kwantiteit omhoog gaat en de kwaliteit naar beneden... MAAR dit ligt in mijn optie volledig aan de fotograaf die ermee werkt, en niet aan de techniek.

  Anyway, wat ik vind is ook niet belangrijk... maar ja, 't is een forum, dus ik mag mijn visie geven :-). Zelf ben ik gewoon aan het hobby-en en dat vind ik heerlijk in de DoKa; erg fijn dat het niet kosten-efficient hoeft!

  Jeroen

 5. #5

  Join Date
  Dec 2004
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,146
  Quote Originally Posted by Evi
  ...Deze zomer zijn de docenten tot het besef gekomen dat de opleiding zich toch wel op een erbarmelijk niveau bevond en hebben ze de hele structuur omgegooid. Vanaf nu wordt er bijna uitsluitend analoog gefotografeerd en zwart-wit afdrukken dienen op barrietpapier te gebeuren...
  Amai!
  Fred springt bij het lezen van deze lijnen ongetwijfeld een gat in de lucht!!!
  Welkom Evi.

  G

 6. #6
  hka
  hka is offline
  hka's Avatar
  Join Date
  Dec 2004
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,145
  Evi, van harte welkom op Apug. Hopen nog mooi werk van je te mogen zien.
  Nederlands spreekwoord luidt; beter ten dele gekeerd dan ten halve gedwaald (of zoiets). Hetgeen zoveel wil zeggen dat je ondanks de start in digi-dinges toch min of meer je hart hebt verpand aan ana-logi.
  harry

  Release, the best you can do...

 7. #7

  Join Date
  Sep 2004
  Location
  Netherlands
  Shooter
  Medium Format
  Posts
  1,336
  Deze zomer zijn de docenten tot het besef gekomen dat de opleiding zich toch wel op een erbarmelijk niveau bevond
  Is dit een meer gehoorde klacht bij alle fotografieopleidingen? of geldt dit alleen bij lokale instellingen?

  Wie heeft er recente ervaringen bij één van de fotovakscholen in België en/of Nederland?

  Groetjes,

  Robert

 8. #8
  vaesjhsw's Avatar
  Join Date
  Jul 2005
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  32
  Allereerst welkom Evi,

  Robert,
  Ik weet uit eigen ervaring dat de Fotovakschool in Apeldoorn de laatste jaren een grote verandering heeft ondergaan. Er is meer nadruk gekomen op vormgeving en compositie, getuige ook de opleiding fotografische vormgeving. Helaas heeft er ook een grote verschuiving plaatsgevonden richting de digitale techniek. Op zich niet erg, techniek is immers ondergeschikt, maar de verandering die werdt ingezet, meer vormgeving en composite en minder techniek, wordt hier weer deels ongedaan gemaakt. Je merkt toch dat er veel over techniek (wie heeft het nieuwste digitaaltje) wordt gesproken en dat dan vormgeving/compositie weer ondergeschikt is.
  Blijft toch lastig hoor al die keuzes, techniek, compositie, digitaal, vormgeving, analoog....
  groet, Ronald

 9. #9
  Marc Leest's Avatar
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Hasselt, Belgium
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  1,267
  Images
  12
  Quote Originally Posted by argus
  Amai!
  Fred springt bij het lezen van deze lijnen ongetwijfeld een gat in de lucht!!!
  Welkom Evi.

  G
  Nie alleen Fred

  Ook Marc (XTOL evangelist en bariteur, student academie Hasselt)
  We cannot change how the cards are dealt, just how to play the hand...
  Randy Pausch

 10. #10
  fred's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Belgium
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  1,471
  Images
  1
  Quote Originally Posted by Marc Leest
  Nie alleen Fred

  Ook Marc (XTOL evangelist en bariteur, student academie Hasselt)
  Haha, bariteur. Terug uit verlof???

Page 1 of 2 12 LastLast


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin