Switch to English Language Passer en langue franÁaise Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,714   Posts: 1,716,459   Online: 870
      
Results 1 to 2 of 2
 1. #1

  Join Date
  Jan 2005
  Location
  The Netherlands
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  133

  2 daagse introductie workshop Natte Plaat Collodium

  Maak kennis met een van de oudste fotografische technieken en doe mee met de 2 daagse Introductie workshop Natte plaat Collodium!
  De Engelse fotograaf Frederick Scott Archer, veroorzaakte met het zijn uitvinding het Collodium Negatief in 1851 een doorbraak in de fotografie. Met glas al drager en Collodium als bindmiddel ging de kwaliteit en bruikbaarheid met sprongen vooruit!

  In 2 dagen wordt je meegenomen langs alle aspecten van het Collodium proces: geschiedenis, materialen, chemie, handelingen, Ďbest practicesí en natuuurlijk de ultieme schoonhied van dit proces.

  Tijdens deze workshop steek je veel op over de chemie van het Collodium proces. Het is namelijk belangrijk dat je hierover goede basiskennis hebt. Zo kun je beter begrijpen waar je mee bezig bent. En daardoor is het gemakkelijker om veilig te werken.

  Je krijgt niet alleen te zien hoe je een plaat prepareert, belicht, ontwikkelt en vernist. Je mag ook zelf aan de slag met camera en chemicaliŽn. Onder deskundige begeleiding maak je je eerste platen. De workshop behandelt de positief variant van het Collodium proces, de Ambrotrypie en Alumitypie.
  Je maakt dus uitgebreid en grondig kennis met een uniek fotografisch proces!

  Wanneer: 16 en 17 maart 14.00-21.00 uur en 9.00-16.00 uur
  Waar: Pieter Brueghel, Veghel, Nederland (www.pieterbrueghel.nl)

  Voor meer informatie over het proces of heb je interesse in een workshop?
  Neem dan even contact op met Jeroen de Wijs via 0628886026 of stuur een mail naar jeroen@mudar.nl

 2. #2
  argentic's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Echandelys, Auvergne, France
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,721
  Ik kom misschien naar de collodiondagen in Eindhoven (14-15 april) met een Franse collega. Ben jij er ook bij Jeroen?
  Wilbert
  http://www.photovergne.com
  Cours photo en Auvergne 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  ó   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin