Switch to English Language Passer en langue franšaise Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 76,390   Posts: 1,683,306   Online: 629
      
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13
 1. #11

  Join Date
  Nov 2006
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  977
  Met het maken van film is een trend te ontdekken.

  afga -> failliet . Een aantal producten zijn doorgestart. De naam waren de investeerders zo aan gehecht dat ze die graag voor zichzelf gehouden hebben. Er was niet ge´nvesteerd in kleinschaliger produceren. Getuigen de problemen die er waren om het geliefde MCC111 weer tot leven te brengen.
  fuji -> alle fabrieken buiten japan gestopt met maken foto film. In 2000-2006 terwijl er nog goed verdiend werd aan film ge´nvesteerd in R&D om de schaal waarop ze film konden produceren kleiner te krijgen. Hebben de productie zover weten te down scalen dat ze nauwelijks buiten japan hoeven te verkopen. En zo vrij zijn gebleven van prijs erosie.
  ilford -> failliet. Op een veel kleinere schaal doorgestart door een andere club. De naam mogen ze alleen gebruiken voor analoge ZW producten. Er is een hardnekkig gerucht dat ze met het terugbrengen van de productie schaal door fuji geholpen zijn.

  En nu is kodak aan de beurt. Als ik PE hier op het engelse deel van apug mag geloven zijn er nauwelijks inspanningen verricht t.a.v. kleiner productie volume. Dat ziet er dus niet goed uit voor diegene die zich af willen scheiden van de mammoet om door te starten in het analoge domein. Grote geldschieters zullen, zeker nu, niet of nauwelijks te vinden zijn. En aards rivaal fuji. Zitten die te kijken naar de vrijgekomen amerikaanse markt ?
  Printen is net als leren fietsen. Theorie helpt niet, je moet het doen.

 2. #12
  clogz's Avatar
  Join Date
  Dec 2002
  Location
  Rotterdam, The Netherlands
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  2,842
  Images
  114
  Management is altijd uiterst modieus en vooral zonder principes. Een MBA is geen substituut voor hersens en wat visie.....het probleem van deze tijd. Eh...roofridders? Wat waren dat ook al weer? Ilford/analoog heeft het goed gedaan...steun dat clubje en laat dat Kodak maar al of niet ten onder gaan.

  Hans
  Digital is best taken with a grain of silver.

 3. #13
  argentic's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Echandelys, Auvergne, France
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,715

  De slachting is begonnen

  Kodak zei enkele weken geleden nog dat ze doorgingen met film produceren. Nu beginnen de eerste films al te verdwijnen : http://www.bjp-online.com/british-jo...reversal-films. Precies wat ik voorspeld had. Kodak zegt officieel : "This doesn't affect our Portra films, our Ektar and black-and-white films." M.a.w. een van die drie wordt de volgende. Ik neem aan Ektar.
  Last edited by argentic; 03-04-2012 at 08:37 PM. Click to view previous post history.
  Wilbert
  http://www.photovergne.com
  Cours photo en Auvergne

Page 2 of 2 FirstFirst 12


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  Ś   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin