Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,670   Posts: 1,715,533   Online: 736
      
Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  argentic's Avatar
  Join Date
  Sep 2002
  Location
  Echandelys, Auvergne, France
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,721

  Penopauze = digitaal ?

  Momenteel is er in de engelse groepen een discussie aan de gang over het verband tussen leeftijd en overstap op digitale fotografie. Ik heb er al enkele keren smakelijk om kunnen lachen.

  Maar als ik serieus om me heen kijk klopt er wel iets van. Ik ken vooral 35 plussers die fanatiek analoog de rug toekeren. Veelal fotoclub leden die voorheen maar matig werk leverden en dogmatisch vast zitten aan typische fotoclub regeltjes voor de perfecte foto.

  Intussen vragen vooral jong volwassenen, die al lang een digitaaltje hebben, om analoog en doka. En vrouwen van middelbare leeftijd die niet geinteresseerd zijn in techniek, maar wel in artistieke expressie. Bovendien hoor ik steeds vaker mensen zeggen dat ze al de hele dag achter de computer zitten en voor hun hobby liever analoog werken.

  Om even kort door de bocht te gaan: Zijn fanatieke digitalers vooral middelbare blanke heren met overgewicht, die vroeger te lui waren om de leercurve van de doka te volgen, denken dat mooie foto's vooral in glossy tijdschriften staan, en dat een nieuwe camera betere foto's oplevert?

  Wat zijn jullie ervaringen?

  G.

  P.S. Ik hoor zelf bij de middelbare blanke heren met overgewicht
  Wilbert
  http://www.photovergne.com
  Cours photo en Auvergne

 2. #2
  Marc Leest's Avatar
  Join Date
  Oct 2003
  Location
  Hasselt, Belgium
  Shooter
  Multi Format
  Posts
  1,267
  Images
  12
  Quote Originally Posted by argentic
  ...Ik ken vooral 35 plussers die fanatiek analoog de rug toekeren. Veelal fotoclub leden die voorheen maar matig werk leverden en dogmatisch vast zitten aan typische fotoclub regeltjes voor de perfecte foto.
  Ik wilde een tijdje geleden aansluiten bij een fotoclub met de bedoeling méér te leren over fotografie. Wat stelde ik vast (ik wil benadrukken hiermee is totaal niets mis mee, alleen mijn ding niet). Cursus powerpoint met super leuke overvloeiers, photoshop dit en photoshop dat etc. etc. Ik heb maar gepast. Zouden beter POVRAY leren, spaart heel wat geld en betere images ook - Bryce5 niet te vergeten.

  Ik ben zelf méér dan 35 jaar en mijn beperkt publiek weet mijn maaksels te apprecieren. Meer heb ik niet nodig. En nu hop in de DOKA.

  M.
  We cannot change how the cards are dealt, just how to play the hand...
  Randy Pausch

 3. #3
  Merlin's Avatar
  Join Date
  Aug 2004
  Location
  +52° 15' 43.00", +6° 13' 12.60"
  Shooter
  4x5 Format
  Posts
  1,007
  Maakt het uit welk gereedschap je gebruikt? Ja, ik denk het wel. Als ik bij een klus goed gereedschap heb, heb ik er meer lol in. Ik denk aan de man uit Home Improvement, waar alles altijd groter, harder, beter, sneller en onveiliger kan.
  Een vriend van mij pakt stevast een hamer om een schroef in te slaan. Ik zie hem dan met heel grote glimlach naar zijn klus lopen, hij ramt de schroef erin met geconcentreerde tong uit de mond. Daarna zie je het genot van hem afdruipen. Iedereen heeft hem namelijk al eens gezegd dat je een schroevendraaier moet gebruiken. Het resultaat is oppervlakkig gezien hetzelfde. En hij heeft in korte tijd heel veel lol.

  Als je deze analogie doortrekt naar de fotografie, denk dan aan de digitale fotograaf: lekker snel, veel lol en het resultaat is oppervlakkig gezien hetzelfde als de klassieke fotografie. En de lol is waarschijnlijk hetzelfde. De een doet graag simpel, de ander doet graag moeilijk. Simpel doen is van alle leeftijden, maakt niet uit of je in de penopauze zit.
  Maakt het uit welk gereedschap je gebruikt? Ik denk het niet.

  [size=1](ik ben van middelbare leeftijd en ik ben niet dik, ik heb gewoon een hele hele dikke huid...)[/size]
  Last edited by Merlin; 10-30-2004 at 05:58 PM. Click to view previous post history.
  Groeten uit Deventer,
  Jaap

  "Ik ben de ideale man:
  Ik ben verlicht, net als mijn onderwerp,
  ik ben gevoelig, net als mijn platen,
  ik ben goed ontwikkeld, net als mijn papier,
  volgens mijn vrouw ben ik alleen iets te veel gefixeerd,
  ze vindt dat ik beter kan stoppen..." 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin