Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,666   Posts: 1,715,437   Online: 828

Dutch review Photo's

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
 1. fred
  @ Geert: minder of meer contrast??
  Ben hier een simple mind en met een hogere dekking denk ik dan aan minder contrast??
  Of zie ik het verkeerd?
 2. gary mulder
  gary mulder
  pt/pd = platinum/palladium print
  Bij dit soort procedés moet de afdruk door middel van UV licht worden belicht. Een negatief kan voor zichtbaar licht heel dicht lijken maar tegelijkertijd voor UV licht heel transparant. Negatieven die is dergelijke ontwikkelaars als Geert gebruikt zijn ontwikkeld hebben voor het UV licht een veel betere gradatie dan "normale" negatieven.
 3. dirkv
  dirkv
  Ook maar een bijdrage gedaan.

  Geert: Intressant werk. Het thema/omderwerp spreekt mij persoonlijk aan. Vaak ligt de nadruk op schoonheid bij bloenen op de vergankelijkheid minder.

  Fred: Fijne scherptediepte. De vierkante combinatie met een centrale compositie werken goed voor mij.

  Gary Mulder: Een kader in de opname komt vaker voor. Hem voor het onderwerp plaatsen vind ik orgineel. Hij draagt ook bij aan een mooie compositie, intressant beeld.
 4. gary mulder
  gary mulder
  Dirk

  Doe een gok en denk dat 't een van dijk's bruin is ? Je hebt de vertekening van 't objectief leuk tot je voordeel weten te benutten. Vooral bij dit soort prenten is digitale weergave via jpg's natuurlijk een hopeloze zaak. Een serie van deze "parels" zou zeker de moeite waard zijn om uitgebreid in het echt te zien. Ik hou er helemaal niet van om te zeggen wat ik zelf zou doen. Maar dan toch om aan te kunnen geven wat in mijn ogen verbeterd zou kunnen worden. Het graf in de rechter benedenhoek is me iets te aanwezig. Misschien een fractie doordrukken ? Verder chapeau !
 5. dirkv
  dirkv
  @Gary: Het is een kallitypie. Opname gemaakt met een horizont, zo'n russische kleinbeeld pano camera. Vandaar de vertekening. Om hem redelijk toonbaar te maken is inderdaad vrij lastig. In PS geprobeerd om op het oog het orgineel zoveel mogelijk te benaderen. In je opmerking over de rechteronderhoek kan ik me vinden.
 6. argus
  argus
  Ter vergelijking - en speciaal voor Gary ;-) - van de Amaryllis (dag 1) heb ik deze ochtend een pt/pd versie gemaakt. Ik had nog wat oplossing staan.

  http://fijnefotografie.be/pics/amaryllis_01_ptpd.jpg

  Lichtjes warmtone op Arches hot press (fijne korrel) aquarelpapier.
  Deze is gemaakt volgens POP: Print-Out Process. Tijdens de belichting wordt het beeld gevormd. De duur van de belichting moet je volgens inspectie vaststellen. Test-strips zijn dus overbodig.

  @fred: hogere dekking betekent niet minder contrast, toch niet voor mij.

  @gary: zeer leuke compositie. Ik vind wel dat het ultra-witte kader de bloem wat verdrukt en me de vraag doet stellen wat nu en onderwerp is: kader of bloem?

  G
 7. gary mulder
  gary mulder
  (Amaryllis) Ik weet het ik val voor functionele franje. Maar kijk er zo toch liever na.
 8. obelix
  obelix
  Kan iemand mij helpen te begrijpen wat zo mooi is aan die manier van afdrukken die argus en dirkv toepassen. Ik vind ze niet lelijk, maar lijken mij bedoelt om het onderwerp leeftijd mee te geven. Ik zou zo Hoog catharijne moeten fotograferen lijkt het misschien nog iets.
 9. argus
  argus
  @obelix: het is ten eerste gewoon leuk om vanaf het belichten van een negatief het ganse proces onder controle te hebben. De bedoeling bij mij is niet om een beeld er 'oud' te laten uitzien, maar om het op de best mogelijke manier te laten spreken. Persoonlijk gaat mijn voorkeur voor de Amaryllis reeks nog steeds uit naar een glanzende barietversie.
  Ik had vroeger al achter de geheimen van gomdruk gejaagd, maar daar nooit een degelijk resultaat mee behaald, of eerder: niet het resultaat dat ik beoogde. pd/pt brengt me er wel dichterbij. Ik zou graag enkel nog een hogere d-max willen bereiken... Kerik Kouklis heeft me er trouwens al op gewezen dat dit wenselijk is.

  Het is ook niet voor ieder soort beeld geschikt en zal zeker ook niet iedereen aanspreken. Vergelijk het met de keuze van een 'normaal' barietpapier: het ene beeld spreekt beter vanop een bruingetint glanzend warmtonepapier, een ander beeld heeft dan weer baat bij een matte cooltone of een toning in sepia, goud, koper, noem maar op...

  Variatie moet er zijn, en net dat maakt onze bezigheid zo interessant ... voor onszelf ;-)
  Persoonlijk ben ik trouwens geen liefhebber van het uitzicht van een cyanotypie terwijl anderen erbij zweren.

  Ik denk ook niet dat een drukbezocht winkelcentrum er goed zou uitkomen :-)

  G
 10. hka
  hka
  Ik zal mij eens kwetsbaar opstellen en een printje dumpen. Wetende dat ik geen liefhebber ben van scanners en alles rondom her om.
  Dit is een bromelia die ik afgelopen winter eens voor de lens heb gezet en vervolgens met een beetje zwaveltoner de juiste sfeer heb gegeven.

  Hopelijk blijft er nog wat van over op het scherm...
 11. obelix
  obelix
  Harry, Ik vind hem schitterend, mooie diepte zit erin met de manier waarop het licht er op valt.
  Ook heeft hij een zeker warme toning. Hoe vind je het zelf in vergelijking tussen de echte en het scherm?

  @gary Jouw werkje valt bij mij een beetje in het "who is afraid of the red,yellow and blue" schilderij. Is een kunst vorm die mij een beetje ontgaat. Moet die roos buiten het frame voorstellen dat hij een vrijbuiter is?

  @ argus, zijn we dan niet het procedé boven de inhoud aan het stellen? Ik begrijp wel dat je even moet oefenen om een procedé onder de knie te krijgen, maar het moet natuurlijk wel bij het beeld passen.
  Mij leek het juist een goed idee om het saaie beton van HC, buitenzijde, een op te vrolijken.
  Probleem is ze hebben het ergste deel al onder slopers hamer namelijk het muziekcentrum.
 12. gary mulder
  gary mulder
  Harry, een mooi voorbeeld dat je niet veel nodig hebt om een mooi beeld neer te zetten. Mooi evenwicht tussen het harde licht en de ruimtelijkheid die je krijgt door het zwaveltonen. Sterke diagonaalwerking, al met al een robuust beeld.
 13. hka
  hka
  @obelix, in werkelijkheid is ie nog mooier (natuurlijk ) maar moet eerlijk toegeven dat het verlies aan kwaliteit me erg meevalt.

  @gary, zelf twijfelde ik een beetje toen ik deze print maakte of hij wel voldoende potentieel had om te beklijven. Gezien jouw relaas ben ik daar vermoedelijk wel in geslaagd. Dank daarvoor.
 14. argus
  argus
  "zijn we dan niet het procedé boven de inhoud aan het stellen? "
  Helemaal niet... het procedé moet de inhoud ondersteunen.
 15. gary mulder
  gary mulder
  Obelix,
  Jou opmerking voel ik als een groot compliment. Mijn plaatje wordt geassocieerd met een van de grote kunstwerken van de 21 eeuw. En is in staat jou fantasie te prikkelen. Moet die roos buiten het frame voorstellen dat hij een vrijbuiter is?
 16. hka
  hka
  Ik heb de foto met de roos in "real life" mogen zien en daarbij is de tint van het raam beduidend minder dominant dan op deze scan. De balans in tonaliteit zit dan veel beter en geeft deze foto een evenwichtigheid en rust waardoor je er met genoegen naar blijft kijken.
  Misschien geeft het ook wel aan dat de maker een vrijbuiter is.
 17. hka
  hka
  De gedachte achter de serie "Death of a flower" spreekt me wel aan. De lifecycle van een bloem of voorwerp in beeld brengen is een dankbaar onderwerp en het houdt je enige tijd bezig om dat proces te volgen en de juiste momenten te keizen voor de volgende opname.
  Op de techniek van de opnamen is niets aan te merken echter denk ik dat er veel meer uit het onderwerp te halen is. Onlangs heb ik het genoegen gehad een boek te lezen van John Blakemore waarin hij "leven en dood" van tulpen in beeld brengt. De insteek waarmee hij het onderwerp te lijf gaat is verbluffend. Dat betekent niet dat hij allerlei "kunstjes" uit de kast heeft getoverd om de beelden te maken maar gewoon door zijn observatie van het onderwerp. Het juiste licht en de juiste ambiance doen de rest.
  Daarmee wil ik niets afdoen aan je beelden Geert.
  Ben op basis daarvan ook zelf begonnen een dergelijke serie te maken maar dat is me tot op heden nog niet gelukt. Ten eerste is de keuze van het 'lijdende' voorwerp er al een waarover je eindeloos kunt discussiëren of dat wel de geschikte is of niet en ga zo maar door. Voordat je er erg in hebt ben je een winter of zomer verder en sta je nog met niks.
  Misschien geeft dit hoop voor anderen die een dergelijke poging ook hebben zien stranden...
 18. obelix
  obelix
  @ HKA Interessant om zo iets te gaan doen maar als het een bloem betreft met lange bloeitijd wordt het een tijdrovende bezigheid om alleen al het juiste moment te kiezen. Ik heb iets dergelijks altijd willen doen met het veranderende landschap rondom Utrecht maar niet echt gelukt. Je vergeet de tijd om de volgende foto te maken of het standpunt is niet meer bereikbaar.
  Kan je nog eens wat laten zien van de kroegmeetingen uit het voorjaar, of is het niet waard om te tonen?
  Ik meen me te herinneren dat je daadwerkelijk een kroeg op de korrel had genomen.

  @ Gary
  Die foto van het blok hout op het "strandje" van februari vond ik een mooi exemplaar is dat niet iets om het hier eens over te hebben?
 19. gary mulder
  gary mulder
  @obelix We zijn met 14 in de groep. Daarvan hebben er 5 foto's geplaatst. Even wachten totdat andere ook de kans hebben gezien om iets te plaatsen.
 20. hka
  hka
  Deze John heeft 5 jaar aan het project gewerkt en enkele duizenden foto's gemaakt.
  Wat willen we nou met de enkele kiekjes die wij maken?
  Zijn credo was/is hoe meer je er maakt des te kritischer kun je op het eindproduct zijn. Met andere woorden hoe meer er in learnbin verdwijnen hoe meer ervaring en daarmee kun je weer verder voor de volgende opnamen.

  @obelix "Ik meen me te herinneren dat je daadwerkelijk een kroeg op de korrel had genomen."
  Dat kan ik me in ieder geval niet meer herinneren hik hik
Results 21 to 40 of 50
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin