Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,674   Posts: 1,715,589   Online: 740

Dutch review Photo's

Page 3 of 3 FirstFirst 123
 1. hka
  Met vel tam tam is er een Dutch Review Group gestart. Moet nu constateren dat slechts na enkele bijdragen van deze en gene de fut er al weer helemaal uit is. Dat is hiervan toch niet de bedoeling geweest?
  Dus kom op met je foto's ik zie hiernaast meer members staan dan dat er foto's ingeleverd zijn. Waar blijven de anderen...
 2. mhulsman
  mhulsman
  Van de meeting afgelopen zaterdag een scan gemaakt van een 6x6 negatief.
  Een grotere versie staat op : http://www.hulsman.net/Apug/apugdruif.jpg
 3. gary mulder
  gary mulder
  Mike, je keuze om scherp te stellen op de tak is wel begrijpelijk maar zorgt er voor dat de druiven links waar mooi licht op valt net buiten de scherptediepte valt. Hierdoor vinden mijn ogen geen rustpunt in het beeld.
 4. mhulsman
  mhulsman
  Gary, bedankt voor de tip. Met macro tussenringen en de kleine scherpte diepte ben ik meer bezig om te focussen dan naar een optimale composite te kijken.
  Eigenlijk toch te gehaast bezig zijn.
 5. obelix
  obelix
  Ik heb ook eens iets gewaagd. Let wel ik heb ze m.b.v. een digitale camera erop gezet. Mijn scanner werkt nog niet goed. Het spinnenweb heb ik met het grootste diafragma gedaan, blijkbaar toch iets kleiner diaframa moeten gebruiken. Maar ik laat u allen zelf een reactie hierover vormen.
 6. hka
  hka
  @mike; in allereerste instantie, als je de foto hier aan de rechterkant van de pagina bekijkt krijg je de indruk dat het een mooi en evenwichtige foto is. Kennelijk valt het contrast dan beter op zijn plaats.
  Open je de foto dan valt het grote witte vlak aan de linkerkant erg op en krijg je zoals Gary al aangaf dat het geheel een beetje onrustig overkomt omdat er geen punt is wat je aandacht vast houdt.
  Let wel, dat waarschijnlijk de originele print beter zal zijn dan de digi-uitvoering.
  Met andere woorden dit relaas is zoveel waard als niks als ik straks het origineel kan bekijken en er achter kom dat het wel goed zit. Blijft het scherpte punt. Maar dat had je zelf ook al aangegeven
 7. hka
  hka
  @obelix; beide foto's krijgen door het kleurgebruik iets warms mee. Als we eerlijk met elkaar communiceren dan kunnen we concluderen dat dit niet nieuw is. Ik weet dat ik een teer punt aansnij; want wat is er nou eigenlijk nog nieuw. Alles is al eens gedaan. Ja, daar ben ik het volledig mee eens. Soms zie je dan onderwerpen voorbij komen die op een zo pakkende wijze in beeld gebracht zijn en dat je dan denkt verrek dat is nou nog eens een originele benadering. Technisch ziet het er wel goed uit maar toch... nog wat langer zoeken naar iets bijzonders wat je aandacht op de foto houdt.
 8. obelix
  obelix
  @ HKA Ik ben een novice qua zwart wit gebeuren. In de 20 jaar dat ik fotografeer heb ik maximaal 10 rollen zwart wit gedaan. Dus zoals in een vraag die hier ergens in een thread staat mag je kopiëren om het te keren, nou dat doe ik dus.

  Wat nu niet te zien is deze zijn op Delta gemaakt, bij de meeting in februari heb ik op FP4 gewerkt en die vind ik wat modderig om zo te zeggen. Geen echt diep zwart. Kan dat zijn om dat het in ilford DD ontwikkelaar word gestopt. Deze is toch speciaal voor delta gemaakt als ik de omschrijving van ilford moet geloven.
 9. obelix
  obelix
  @ zwartwit Die boerderij is dat op Tri-x genomen vanwege de korrel. Aardig gevonden maar zeker met een sterke groothoek lens genomen omdat het gebouw een beetje achterovervalt.

  De brug vind ik bovenin een beetje merkwaardig. Heeft hij nou last van overstraling of is het onscherp.
 10. Willie Jan
  Willie Jan
  Hoe werkt het nu met commentaar?
  Ik zie bij de fotos geen opmerkingen staan.
Results 41 to 50 of 50
Page 3 of 3 FirstFirst 123


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin