Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,738   Posts: 1,717,015   Online: 899

Kemi på apoteket ?

Page 1 of 2 12 LastLast
 1. Falkenberg
  I Danmark burde det være muligt at få apotekerne til at bestille kemi hjem. Det er godt nok sjældent at apotekerne selv bruger det til at fremstille cremer eller tabletter, men det er jo også underordnet hvis vi bare kan bestille ting to fotobrug. Er der nogen der har prøvet et og haft held med at bestille ?
 2. Soeren
  Soeren
  Nej jeg har ikke prøvet apoteket men jeg har forsøgt mig med Matas, uden held.
  Umiddelbart ser jeg som eneste mulighed et (bekendtskab med et) CVR nummer så man kan bestille direkt ved VWR. Det er i øvrigt ikke altid den billigste løsning, B&S og Photographers Formulary kan være billigere i visse tilfælde.
  Mvh
 3. Falkenberg
  Falkenberg
  Snakkede med vores apotek og de kan f.eks. skaffe sølvnitrat i forskellige opløsninger. Priserne var rimelige. Jeg regner med at lave en prøvebestilling snart.
 4. Soeren
  Soeren
  Interessant. Hvilket apotek er det og hvad er priserne?
  Mvh
 5. Falkenberg
  Falkenberg
  Det gælder alle apoteker. Det er fremstillet vist nok på kolding apotek (ellers var det et andet sted i Jylland). De kan slå det op i deres prisliste. Da vi har en insider forbindelse vil jeg helst ikke lige oplyse priserne, da det er engros priser. Hvis du finder de priser de kan finde frem uhyrlige så PM mig lige så skal jeg se hvad jeg kan gøre.
 6. BYS
  BYS
  Hej - Det lyder ret interessant, at apotekerne skulle være leveringsdygtige i fotokemi til priser der overhovdet er værd at overveje. Forhørte mig for mange år siden og blev nærmest bare afvist. Selv har vi ingen problemer, er momsrigistreret og har miljøgodkendelse til at håndtere "giftig" kemi. Jeg var godt klar over at det bliver sværere at skaffe råkemi fra de alm. kilder (fotohandlere, etc.) men hvor stort er problemet? Siden 95 gik vi over til selv at blande alt vores kemi, fordi vi ikke længere kunne stole på kvaliteten af købekemien, her tænker jeg mest på opbevaring i butikkerne og tilsætningen af konseverende stoffer. Vi har aldrig overvejet at stille vores forbindelser til rådighed for andre, da det jo bare er en del af vores forbrugsstoffer, men hvis der er stemning for det, så lad os tage en snak om det og se hvad vi kan finde ud af.
  Mvh
  Bølle Yan Skotting
 7. Soeren
  Soeren
  Sagen er at der vel kun er to muligheder for at købe Kemi. Fotoleverandører eller kemikalie grosister. Førstnævnte er i dag begrænset til udenlandske hvoraf mange ikke vil sende over grænser og sidstnævnte sælger ikke til private men kræver et CVR nummer. Jeg havde i en periode mulighed for at købe gennem de firmaer hvor jeg har været ansat men politiken er generelt strammet op så det for de flestes vedkommende i dag er umuligt. Så er der kun CVR nummeret tilbage og hvordan man får et sådant ved jeg ikke. Det skulle heller ikke undre mig at VWR's politik vil ændr sig hvis de opdager at der kommer en masse småbestillere som reelt er privatpersoner.
  Mvh
 8. BYS
  BYS
  Hej Søren - Jeg ved ikke om du læste det jeg har skrevet lige oven for dig, men det var en invitation til måske at lave en slags indkøbscentral gennem vores firma. VWR. sælger ikke til private, så vidt jeg er orienteret. Vi er også registreret som importøre af vare uden for EU, så vi har generalt adgang til alt. Som sagt vil vi gerne finde ud af noget hvis der er en stemning for det og et underlag.
  Mvh
  Bølle Yan Skottig
 9. Tom A
  Hej Bølle

  Oj, det lyder spændende med en "indkøbscentral". Jeg er med på ideen

  La' mig nu se....
  100g af "dit"
  250g af "dat"

  Øhm... det praktisk, hvordan har du tænkt dig det skulle fungere. At vi hver især melder ind med "sære" kemikalier, såsom Ammonium Ferri (III) Citrat + en mængde eller at vi flere personer via en post bliver enige om bestille en mængde kemi til eksempelvis cyanotypi?

  mvh Tom
 10. Falkenberg
  Falkenberg
  Den er jeg også helt med på. Det kunne måske også være en mulighed at man kiggede på hvilke mængder det skal købes ind i. F.eks. 1 kg af et eller andet. Hvis vi så er 5 til at dele, ja så giver resten sig selv. Jeg er helt med på den Gerne til cyanotypi til en start.
 11. BYS
  BYS
  Ok - Sådan her er det, i det pulveiserende erhvervsliv ;-) Vi har en §7 miljøgodkendelse, hvilket gør at vi må anvende, håndtere og sælge giftig kemi indenfor visse rammer. (kort sagt, alt hvad vi må købe hjem uden særlige begrænsninger, må vi også vidresælge til trediepart)
  Hvis der er tilstrækkelig tilslutning om at danne en form for indkøbsforening eller hvad vi nu kan kalde det, vil vi gerne stå for denne og undersøge hvad der skal til for at det bliver godkendt. Grunden til at jeg har foreslået en "indkøbsforening" er at på den måde undgår vi at blive en fotohandel for alt. processer og priserne kan holdes nede (Vi er et værksted for fotografisk kunst).

  Vi vil dog kun gå ind i at etablere salg af kemi, hvis vi kan finde ud af en ordning hvor vi bliver kompenceret for den tid vi lægger ned i arbejdet og de omkostninger der vil blive forbundet med det. Om vi så skal gøre det sådan at man melder sig ind i en forening og dermed har adgang til at købe kemi til de priser der kan opnåes best muligt, eller vi bare skal lægger en avance oveni priserne, er noget vi må finde ud af sammen.

  Det her skal opfattes som et tilbud til alle som ikke har mulighed for at købe kemi gennem de normale kanaler og som har interesse i alt. foto.
  Hvis tilgængeligheden til kemi betyder at flere får lyst til at arbejde med disse vidunderlige teknikker, vil vi gerne fremme sagen, ved at give plads til det i vores regi.

  Mvh.
  Bølle Yan Sktting
 12. Soeren
  Soeren
  Jamen så er jeg da også interesseret.
  Mvh
 13. Tom A
  Jeg synes at en indkøbsforening lyder som en god ide, så jeg er stadig interesseret.

  mvh Tom
 14. Falkenberg
  Falkenberg
  Jeg er som sagt også meget interesseret.

  mvh
  Mikkel
 15. Erik Hartmann
  Erik Hartmann
  Også stor interesse herfra.....
  Står lige og mangler Sølvnitrat i 'pulverform', så jeg selv kan veje af og blande til saltprint......
 16. BYS
  BYS
  Hej, jeg har været lidt væk fra dåsen her et stykke tid, men det ser ud til at der er kommet lidt flere med på ide'n, siden sidst. Så måske den kan holde vand, men hvikle kvantum snakker vi om? Erik ringede idag for at høre på sølvnitrat, men i meget små mængder. Sagen er den at jeg vil godt tage noget hjem, men ikke til lager, for så skal jeg nok have forhøjet kassekreditten en smule :rolleyes:

  Hvilke stoffer taler vi om og hvor meget? Smid bare en mail til mig så prøver jeg at samle sammen og finder ud af hvad vi kan gøre.

  Mvh Bølle Yan Skotting
 17. gandolfi
  gandolfi
  collodion?
 18. BYS
  BYS
  Det skulle ikke være helt umuligt

  Mvh Bølle Yan Skotting
 19. Erik Hartmann
  Erik Hartmann
  Collodion kan købes på arpoteker i Tyskland....
 20. Falkenberg
  Falkenberg
  Her er indkøbspriserne på sølvnitratopløsning på apoteket i DK. Udsalgspriserne er ca. det dobbelte. Jeg er ved at få priser på køb af større mængder. Priserne har I ikke fra mig ;-)

  20% opløsning, 10 ml - 81,22 + moms
  10% opløsning, 30 ml - 101,74 + moms
Results 1 to 20 of 35
Page 1 of 2 12 LastLast


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin