Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,731   Posts: 1,716,765   Online: 1080

Lysbilder 4 x 5

 1. OMU
  Hei,
  En av våre kolleger har lagt ut noen flotte fargebilder/lysbilder her på APUG.

  Jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg på fremkalling av fargefilm/lysbilder. Jeg ser for meg at lysbildefremvisning fra storformat må være en fantastisk opplevelse (i alle fall med gode bilder... )

  Finnes det lysbildefremviser el. l. i dette formatet?

  moh
  Odd Magne

  PS! Godt nytt år til dere alle.
 2. Falkenberg
  Falkenberg
  Der findes diverse ældre fremvisere. Kender et par stykker her i Danmark. Det ser helt vildt ud. Har set det blæst op i noget der ligner 5x7 meter. Jeg ved ikke om man kan købe holdere længere. Film er ikke noget problem. Jeg har en æske med 10 skud Kodak E100GX, som kan købes meget billigt, da jeg er gået væk fra de små formater i film.
 3. OMU
  OMU
  Hei igjen
  Tusen takk for svar. Det hadde vært moro å se slike lysbilder, men det ser nok ganske umulig ut.
  Jeg har store mengder fargefilm i fryseren som jeg har fått fra frafallne analogbrukere. Tenker jeg forsøker meg med fremkalling av disse filmene før jeg evt. kjøper noe mer. Men tusen takk for ditt tilbud om billig film.
  - OM
 4. Johs
  Johs
  Odd Magne, jeg kjøpte 10 pakker Agfa lysbildefilm i 9X12. Holder på å bygge om en Linhof color kardan 45S som reise forstørrer og fremviser. Mangler nå bare film holder og E6 prosess.
  Forresten, jeg betaler bare kr.13,- pr. fremkalling av E6, 4x5" film, 120 eller 135 film. Kjøpte for kr. 3000,- i fremkallingsposer.
  Diafilm service Gera
  Postfach 1312
  De- 07503 Gera
  Johs
 5. kameranerd.com
  kameranerd.com
  Hei Johannes, fremviser for storformat hørtes interresant ut, jeg har noen store fremviser objektiver på loftet, kanskje de kan brukes, for der er vel ikke sikkert det er noe bra med så mye varme igjennom vanlig objektiver.

  Kent
 6. Terje Lindal
  Terje Lindal
  Etter hva jeg kan finne ut har det (i hvert fall i de senere år) kun blitt produsert en type 4x5 projektor - Noblex sin Nublux 4x5.
  Man finner ganske mye om den ved å søke på nettet, men å finne en til salgs virker ikke så enkelt.
  Virker som om produksjonen stoppet en gang på 90(?) tallet....
 7. Terje Lindal
  Terje Lindal
  NOBLUX 4x5 skal det selvsagt være....
 8. Johs
  Johs
  Kent
  Kan du ta med på en klubbkveld?

  NOBLUX 4x5 hører morsomt ut!! Jeg tar jo noen lysbilder i 6,5X9cm også.
  Johs
 9. OMU
  OMU
  Hei igjen og takk for alle gode innlegg.

  Jeg kjøpte en Jobo i sommer og har som sagt tenkt å forsøke meg på litt fargefremkalling. Jeg har en hel bråte fargefilm, både lysbilde og negativ, liggende i fryseren etter frafallne. Og så fikk jeg denne tanken om å kunne vise 4 x 5 på veggen. Det må jo være fantastisk. Men om jeg er fingernem nok til å bygge om f.eks. en forstørrer til å vise lysbilder vet jeg ikke. Hadde vært morrom med en ordenlig fremviser, men det blir vel vanskelig.
  - OM
 10. kameranerd.com
  kameranerd.com
  Quote Originally Posted by Johs View Post
  Kent
  Kan du ta med på en klubbkveld?
  Det kan jeg, men er en par uker til jeg kan på en onsdag, jeg skal finne frem objektiva, kan jo hende du finner veien til Sandefjord
  Jeg har tatt en del lysbilder i 6x9 cm men aldri sett de på lerret, Simen i Sandefjord fotoklubb har tatt mye i 17x6cm tror jeg, han har heller aldri sett på dem på lerret, så er nok behov for en sånn i Vestfold

  Kent
 11. Johs
  Johs
  lysbilder i 6,5x9 cm / Linhof dobbelkasetter og 6X9cm ( Horseman)for 120 rull med min Sinar/Linhof Bi og min PLAUBEL Makina II fra 1929, også med et rullefilmbakstykke.
  http://www.xs4all.nl/~lommen9/parent.html
  Ja, så det er nok behov for en sånn i Vestfold. Vi må jobbe med saken.
  Johs
Results 1 to 11 of 11


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin