Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,093   Posts: 1,698,800   Online: 736

Minolta

 1. Removed Account2
  Jeg forstår det slik at det finnes personer som har oversikt over Minoltas SLR-program her.

  Derfor spør jeg litt, jeg har kommet til Minolta i katalogen og står i ferd med å skulle importere et par - tre stykker.

  Hvordan er det med objektiver og objektiv-faninger for Minolta?

  Jeg går ut fra at Minolta også måtte skifte ut eller bygge om bajonettfatningen underveis fra 1960-tallet.

  Når skjedde det? Hvilke modeller gjaldt det for, og er det bakover-kompatibilitet?

  Skjedde det store forandringer med auto-fokus (shudder) og skjedde det store forandringer når Konica tok over hele Minolta?

  Og igjen, i dag sitter jo Sony med hele denne kameraskatten, benytter Sony samme bajonett-feste som de siste Konica-Minolta kameraene, eller skjedde det forandringer, og i så fall fra hvilke modeller (beklager det blir litt digitalt det siste, men man kan jo ikke nekte for at slikt finnes og selges!)
 2. Bertil
  Bertil
  Hej Erik, ingen specialist på Minoltas SLR kameror, men jag har några av den rätt tidiga SR-1 (1964) en SR-7, några SRT-101, SRT-101b och en XE-1. Det är samma bajonett i alla dessa, åtminstone passar varje objektiv som jag har till alla dessa kamerahus. Dock, de äldsta objektiven (som inte hör till MC eller MD Rokkor serien) saknar den grej på bländarringen som gör att den inbyggda ljusmätaren i SRT-serien kopplas till bländarringen och medför ljusmätning vid full bländaröppning. Vad som hände med bajonetten när autofocus-modellerna kom vet jag inget om.
  /Bertil
 3. Removed Account2
  Takk Bertil, nå er jeg litt lite oppdatert, men de aller første av SR-modellene hadde vel ikke eksponeringmåler?
 4. Bertil
  Bertil
  SR-1 har möjlighet till en exponeringsmätare som man kan sätta på kameran kopplad till tidsratten; SR-7 har en inbyggd CDS mätare, mätögat längs ut på vänster sida, och med SRT 101 osv. modellerna kom s.k. strålgångsmätning, dvs ljusmätning genom objektivet. Det är då MC objektiven kommer med den särskilda anordningen för ljusmätningen; vad jag förstår, det som utmärker den senare generationen MD objektiv är en särskild inställning markerad med grön siffra för f: 22 för att kunna använda senare modeller med exponeringsautomatik, särskilt programautomatik. Minoltas bajonett för autofokusobjektiven kallas, vad jag kan förstå Minoltas A bajonett, detta sägs åtminstone i vissa inlägg här i APUG gruppen med inriktning på Manuella Minolta SR kameror.
  /Bertil
 5. Removed Account2
  Fant en fin SR 1 med fungerende lysmåler på E-bay i går! Dessverre tapte jeg budrunden i siste sekund. Tror det går lenge mellom hver gang man kan finne noe slikt. men fiskeren får fangst til slutt.

  Går ut fra at mellomliggende modeller SR 2 osv gjelder modeller med økende finesser og muligheter, som innebygget selenium-lysmåler osv?
 6. Johs
  Johs
  Erik, første modellen med innebygget måler var SR7. Den kom i 2 varianter. Teknisk like men den ene har 2 innfellinger på sidene av toppdekslet. Prøv å finn en (SR7) eller SRT303 med 58mm/1,4.Lystettninger pleier å gå i oppløsnind, kan kalibreres til 1,5 volt.
  Av de tidligere år er 58/1,2 verdens beste!! Rokkor135mm/2,8, min beste favoritt.
  Skal poste noen linker når min døde PC er oppe å går igjen, kan ta litt tid.
 7. Removed Account2
  Ah jeg fant igjen Pbase.com der er det en glimrende oversikt over Minolta, såvel som flere hundre andre produsenter/modeller. Det er endel d***t**e modeller også, men vi er jo sååååå liberale!

  Jeg ser av oversikten at SR2 bleintrodusert først, et års tid før SR1 og at SR3 finnes i lista, men så er det et sprang direkte til SR7. Whut?
 8. Removed Account2
  Der satt'n! Fikk akkurat tilslaget på en SR1 og en SRT101 på E-bay. Juleaften kommer tidlig i år....
 9. Removed Account2
  Jaha, da er SRT 101 i hus, ser ut til å funke 100%, eneste flaw er tilbakespolingssveiven, men den kan skiftes ut, sannsynligvis passer sveiva fra en vraket Himatic. Også kom er 135mm i PERFEKT stand, jeg gleder meg allerede til å kjøre gjennom en første Kodak Gold. Ser på E-bay at de som selger slike flotte orginal-bjektiver legger stor vekt på at det finnes adaptre for EOS, m4/3, Leica R osv osv i salg. Jeg vil si - med et solid lager av slike adaptre - at det er NESTEN meningsløst å begynne å bruke noe slikt digitalt, så lenge det finnes et perfekt alternativ!
 10. Removed Account2
  Da kom Minolta SR-1 i hus, i perfekt tilstand! Lukker funker 100%, speilet funker, blender funker, objektivet (50mm) fokuserer og er uten feil eller fungus. Nå mangler jeg lysmåleren man kunne kjøpe etterpå (og kjøpte etterpå blir det liksom autentisk!!) og noen flere linser, detta var moro!


  Det fulgte med en lærveske som er i fin tilstand, den store veska med plass til lysmåler og annet i never-ready veska! Noen som har bruk for den, den er i fin tilstand, trenger litt TLC og litt mørk skosverte, ellers er den nesten som ny.

  Jeg ønsker meg selv til lykke med nyervervelsen. hehe
 11. Johs
  Johs
  Gratulerer. skal prøve å finne linkene til et eksemplar som er bygget om til digital sr1. Er tetningene ok?
Results 1 to 11 of 11


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin