Switch to English Language Passer en langue française Omschakelen naar Nederlandse Taal Wechseln Sie zu deutschen Sprache Passa alla lingua italiana
Members: 77,008   Posts: 1,696,729   Online: 1180

Och var är svenskarna, då?

 1. Jerevan
  Ja, det kan man undra. Jag ser en och annan som postar i forumen, men det kanske är dags för en tråd för de svenska medlemmarna också. Själv håller jag till i Göteborg där det verkar finnas en ganska aktiv grupp människor som envisas med att använda film, jobba med alternativa processer och må gott. Så, var är ni?
 2. Struan Gray
  Struan Gray
  Jag är ursprungligen från Storbritannien, men har varit lundabo sedan sexton år. Använda film i mellan- och storformat, men har ingen stor emotionell forknytning till den (förlåt :-). Plåta mest lokalmiljöer, med ett stort interesse för rudermark och ogräs - och familjen förståss.
 3. matti
  matti
  Hejsan. Vi svenskar är lite långsammare bara...
  Sedan Kameradoktorn gick i konkurs vet jag ingen butik som lagerför något större utbud av papper eller kemi här i Stockholm. Så förrutom någon utställning då och då så kunde jag lika gärna sitta var som helst i Europa dit posten kommer och min Durst 138 får plats. Jag har sett att Fotokompaniet i Göteborg anordnar intressanta kurser i alternativa tekniker. Men ingenting här.

  /matti
 4. abeku
  abeku
  Vi svenskar fotograferar istället! Jag håller till i Stockholm och kör format från 18x24 mm till 18x24 cm, men mest blir det småbild och mellanformat. Familj och urbana miljöer är motiven...
 5. Thomas Bertilsson
  Thomas Bertilsson
  Sjalv foljde jag i stegen efter utvandrarna i Mobergs literatur och flyttade till Minnesota sju or sedan.
  Jag kommer inte so ofta till Sverige numera, mest eftersom dollar-kursen ar so svag. Det blir alldeles for dyrt. Men jag ar svensk, och jag huserar i USA.
  Jag fotar mycket naturmotiv, garna med vatten; jag gillar att fotografera manniskor men har inte haft so monga tillfallen; det blir lite stilleben ockso; och nar andan faller po blir det en hel del smott abstrakt arkitektur. Jag gillar ockso att fotografera olika medel av transportering, garna av gammal orgong.
  Om jag kommer hem till Sverige nogon gong kommer jag nog att holla till i Helsingborgs-trakten. Det ar nara till bode Kopenhamn, Goteborg, Malmo, och Lund darifron och jag undrar om nogon mer an Struan i Lund ar i narheten?

  - Thomas
 6. marcuspajp
  marcuspajp
  Jag är också svensk!

  Jag har en Sinar Norma format 4x5, 5x7 och 8x10 samt 645-612 i rullfilm.

  Dessvärre är det ganska sällan jag får tummen ur och använder den.
 7. Erik Petersson
  Erik Petersson
  Och jag heter Erik, är precis invandrad, eller kanske återvandrad. Efter tre år i f.d. Sovjetunionen bor jag i Stockholm igen. Mitt fotointresse vaknade utomlands. Tillbaka i Stockholm vore det roligt att pröva kopiera på egen hand. Vet någon av er Stockholmare var man kan låna eller hyra in sig på ett mörkrum?

  Jag tar mest bilder på människor, och hoppas på att bli en duktig gatufotograf framöver.

  hälsningar
  Erik
 8. Jerevan
  Jerevan
  Erik, ett bra ställe att hyra in sig på är Maria fotolabb på Bastugatan på söder. Det finns säkert fler bra ställen också, men det är det jag känner till. Skicka ett pm om du vill veta vem du ska vända dig till i så fall.
 9. EmilGil
  EmilGil
  Jag har visserligen gått i exil till Norge men jag är hemma i Alingsås/Göteborg ganska ofta.

  Lägger tyvärr alldeles för lite tid på fotografi nuförtiden... =(
 10. N O Mennescio
  N O Mennescio
  Ännu en svensk, göteborg. Alla format upp till 18x24. Kanske vi skulle kunna ordna en träff vid tillfälle?

  Joakim
 11. Erik Petersson
  Erik Petersson
  Jag ses gärna vid tillfälle.
 12. Jerevan
  Jerevan
  Jag hänger gärna på en träff också. Det vore kul!
 13. aolsson
  aolsson
  Jag är svensk och bor strax söder om Ljungby (Småland). Bodde i San Francisco till för 2 år sedan och saknar litet den kreativa gemenskapen där.

  Har ett litet men trivsamt labb i huset. (Fungerar fint upp till 6x6 neg) men skulle gärna öka ut med förstoringsapparat för (i vart fall) 4x5". Fotograferar mest natur och "strukturer"/abstrakt. Ställer ut då och då - mest lokalt.
 14. burnedred
  burnedred
  Håller till i Karlshamn och är ordförande i karlshamnsfotoklubb. Kämpar för att hålla i gång det svartvita så mycket som möjligt med det är trögt just nu ska jag säga.
  Besök gärna vår hemsida www.karlshamnsfotokubb.se.
 15. Ljusdahl
  Ljusdahl
  Hejsan hejsan. Själv är jag en snart 20-årig grabb boende i Simrishamn, Skåne. Fotograferandet har legat på hyllan ganska länge, men när inspirationen flödar till så åker T-Max och Bronica ETR'an fram. Jag känner mig minst sagt ensam med filmanvändandet här. Det finns inte så många likasinnade i närheten vad jag känner till. Den lokala fotoklubben är i största del digital och diskussionerna kretsar kring photoshop, färgprofiler, autofokus osv.
  Om jag någon gång flyttar till Malmö/Lund för arbete eller studier så kanske det blir andra bullar.
 16. jrydberg
  jrydberg
  Bor i söder som Söder, plåtar allt från småformat till storformat (4x5"). Är ganska ny på det här. Skaffa min första kamera (en DSLR) för 1 1/2 år sedan, men sedan dess har det gått ganska fort. Nft plåtar jag nästan uteslutande mellanformat med min Mamiya 6, Kiev 60'an, Bronica'n eller någon av de andra kamerorna jag med stor förtjusning införskaffat. Ska börja framkalla E6 och C41 hemma i badrummet också är tanken, bara jag kan få min JOBO så...

  Saknar också Kameradoktorn.
 17. artorama
  artorama
  Hej.
  Bor sedan 14 år tillbaka i Faro (södra Portugal), men bodde tidigare i Lund i ca 21 år.
  Kör Minolta (35 mm och digitalt) och i mellanformat Pentax 67. Durst Laborator 1200, Jobo CPA2, Tri-X, FP4+, TMax, D76, Rodinal och sånt. Glad påsk!
 18. matti
  matti
  Glad Påsk!/matti
 19. hofver
  hofver
  Är också svensk (Kungsängen utan för Stockholm) kör mellanformat och storformat (4x5")./Micke
Results 1 to 19 of 19


 

APUG PARTNERS EQUALLY FUNDING OUR COMMUNITY:Contact Us  |  Support Us!  |  Advertise  |  Site Terms  |  Archive  —   Search  |  Mobile Device Access  |  RSS  |  Facebook  |  Linkedin