Uit de bovenstaande antwoorden concludeer ik dat het voornamelijk een handig apparaat is dat je een goed toonbare print oplevert in een korte tijd (zonder al teveel materiaal te verspillen).

Mmm, aangezien ik mijn barietjes niet aan de lopende band hoef te maken denk ik dat ik het voorlopig even 'handmatig' blijf doen, voor 1000 euro kan ik redelijk wat test-papier aanschaffen dacht ik zo, en als het even 'tegenzit' ga ik over op middenformaat en kan ik mijn investering in mijn Leitz V35 redelijk als 'afgeschreven' beschouwen :-).

Nee, alle gekheid op een stokje, ik ben het eigenlijk wel met Huib eens:

Quote Originally Posted by Huib
Een perfecte afdruk bestaat niet uit een sensiometrische/geprogrammeerde afdruk die de gemeten densiteiten in het negatief middels belichting en contrast zo aanpast dat ze binnen de grenzen van het papier kan worden weergegeven.
... alleen al om de print 'uniek' te houden blijf ik nog maar even prutsen met proefstrookjes enzomeer.

Maar even voor de duidelijkheid, waarschijnlijk produceren jullie veel betere prints met jullie Analysers & Split Grade apparaten dan ik op 't moment... voor mij is het voornaamste dat ik weet dat het niet komt omdat iedereen die apparaten zou gebruiken en ik niet. Ik ga me voorlopig bezig houden met flink afdrukken... zonder me zorgen te hoeven maken dat ik iets verkeerd aan het doen ben!

Thanks everybody,
Jeroen