en ... kan rechstreeks bij de producent besteld worden.
Split grade kan ook rechtstreeks bij de fabrikant besteld worden. Gaat niet sneller maar wordt wel internationaal verzonden.
(en wij weten precies waar dat ding in NL naar toe gaat)

M.b.t. aanpassingen: Split grade laat elke persoonlijke aanpassing toe zowel op het gebied van de belichting als de gradatie. Doordrukken tegenhouden, split grade doordrukken en tegenhouden, alles is mogelijk.

Maar inderdaad er zijn dokawerkers die dit alles zo in de vingers hebben, die hebben kennelijk geen 98% startpunt nodig en kunnen binnen 2-3 proefstroken de perfecte print produceren (reproduceren??).

Werken dus helemaal zonder analyser. Echter in wat productie werk en bariet (moet tenslotte weer gespoeld en droog zijn voor een volgende beoordeling te kunnen maken) kan het zeer veel tijd besparen. Voor sommige is tijd=geld, voor een gemiddelde amateur weegt dit natuurlijk veel minder zwaar.
Het is maar net wat voor einddoel je voor ogen hebt.

redelijk als 'afgeschreven' beschouwen
Hangt ervan af wat je volgende vergroter is, sommige modules zijn op een aantal vergroters uitwisselbaar: b.v. Leitz I/IIc, varioscope Agfa, Dunco II 66/67.
Verder kan de split grade controller 3 vergroter systemen aansturen.

Maar nogmaals alles wat een split grade kan, is in principe ook mogelijk met een goede analyser, mits je weet hoe je het moet hanteren en zelfs met de hand als je daar zoals Huib aangeeft, bijzonder "gevoel" voor hebt en het niet erg vind 1 goede print per avond te produceren.

Groetjes,

Robert