Hallo beste mede analogers,

Graag wil ook kennismaken.
Ik ben Sip Helder en 54 jaar. Als kind heb ik kennisgemaakt met de fotografie omdat mijn vader fotografeerde. Later ben ik ook deze sport gaan beoefenen met veel plezier. Hoewel er ook jaren geweest zijn dat de kamera allen maar in de kast lag.
Ik heb veel dia’s gemaakt en ook zwart wit foto’s gemaakt. Het grappige is dat Tri X altijd mijn favoriete film is gebleven. Vroeger ontwikkelde ik deze film met Rodinal en nu na vele omzwervingen ben ik weer terug bij Rodinal. Vanwege de mooie scherpe korrel. IK hou van foto’s met korrel. Mijn tweede ontwikkelaar is HC110, ook een geweldige ontwikkelaar. Tri X geeft een geweldige mooie toonshaal en oude look.
Fotografie is voor mij een ware passie geworden. Ik fotografeer veel mensen en straatbeelden, het onverwachte maakt het voor mij spannend. Laatst ben ik 9 weken door India getrokken en dat is een ware eldorado voor de (straat)fotograaf . Echt een aanrader.
Een aantal jaren geleden heb ik mijn Pentax camera’s verkocht en een Konica Hexar gekocht. Daarna een Leica m6 ttl met een 35 en een 90 mm objectief. Ik ben helemaal verslingerd aan de Leica m: geen toeters en bellen, simpel, geweldige zoeker, zelf instellen, betrouwbaar, betrouwbare lichtmeter, klein onopvallend en een heel goed degelijk werkpaard met echte klasse objectieven. Ik heb nog even gedacht aan middenformaat, wel mooi, maar dat vind ik te groot en te zwaar tijdens reizen. Voor mij geen digi-spul, dan zou ik ook nog het rustige kabbelende water in de donkere kamer werk missen. Proefafdrukjes maak ik op plastic en het mooie echte werk gaat op bariet. Nu zit ik in de fase dat ik mijn donkere kamer wil verbeteren. Een durst 605 of 805 lijkt mij wel wat omdat ik in de toekomst ook iets met Holga wil doen. Of een Leitz focomat met een apo componon hm 2,8 / 40 vanwege de kwaliteit en de mogelijkheid tot grote vergrotingen op de plank.
Wel dagelijks kijk ik even op Apug forums, heel boeiend en goed om de analoge fotografie in ere te houden.

Groet Sip Helder