Helaas heeft Sean zich genoodzaakt gezien om de foto gallerie uitsluitend voor betalende leden toegankelijk te maken. Dat is niet omdat hij er meer aan wil verdienen, maar omdat de fotogallerij het overgrote deel van de 4 gigabyte bandbreedte per dag opslokte. Bovendien werd er op steeds grotere schaal misbruik van gemaakt. Regelmatig schreven nieuwe mensen zich in om in het uur daarna 2 gigabyte aan foto's te uploaden. Om het voortbestaan van apug te garanderen wordt dat nu dus beperkt.

Er is geen enkele intentie om vroeger of later ook de forums te beperken tot betalende leden. De forums zijn tekst bestandjes die slechts een klein deel van de bandbreedte in beslag nemen, ook al krijgt APUG zo'n 6000 bezoekers per dag !!

De nieuwe regels zijn :

Alleen betalende leden ($ 1,00 per maand) kunnen foto's uploaden en bekijken. Bovendien wordt het aantal foto's beperkt tot 4 per dag per lid. Sean bekijkt nog of het haalbaar is om niet-betalende leden maximaal 3 kleinere foto's op hun user profile pagina te laten zetten.

En laten we eerlijk zijn, waar vindt je nog een tijdschrift dat minder dan 10 euro per jaar kost, en je zóveel informatie verschaft?