Quote Originally Posted by Marco B View Post
Welkom!

Niks mis met 5x7, maar hou er wel rekening mee, dat het verkrijgen van film en andere zaken (ontwikkeltank) etc. voor 5x7 veel moeilijker is dan voor 4x5, zeker hier in Nederland. Voor 4x5 kun je nog probleemloos op verschillende plaatsen terecht, maar 5x7 film kopen wordt al verdomd moeilijk. Je zult waarschijnlijk sterk op internet aankopen uit het buitenland moeten leunen. Ook vergroters voor 5x7 zijn veel moeilijker te krijgen en daarnaast reusachtig groot, want ik vermoed dat je op een 8x10 vergroter gaat uitkomen.

Dus als je niet een heel specifieke reden hebt om met 5x7 te willen gaan werken (b.v. contact prints, en je vindt daarvoor 4x5 net te klein), dan raad ik je toch echt aan 4x5 te gaan... De kwaliteit daarvan is ook uitstekend voor vrijwel elke toepassing.
Welkom,
Ik onderschrijf de opmerkingen van Marco. Tenzij je gaat contacten voor speciale procedes, is 4x5" ruim voldoende, mits je de juiste objectieven etc. gebruikt. Hoe het overigens zit met het formaat 9x12 cm is mij niet zo duidelijk. De verkrijgbaarheid van dat soort films lijkt mij beperkt. Voor 4x5"is er keus te over.
Jed