Bij toeval hier terecht gekomen.

Sinds mijn veertiende 'gegrepen' door fotografie. Begonnen met een Revuetoestelletje, na een jaar een heuse spiegelreflex, te weten een Praktica Super TL2. Wie is er nu niet begonnen met een Praktica (we hebben het over de seventies)? Al snel jaloers op medescholieren in de fotoclub, met een lichtsterkere standaardlens (1,8 ipv. mijn 2,8) en 1/1000 (de Tl2 ging maar tot 1/500e) als snelste sluiterijd. Maar door de m42schroefdraad had ik wel snel lenzen (Kenlock) en tussenringen...

Daarna Minolta, de xg-m, mooi toestel, maar die liet het bij kou snel afweten.

Uiteindelijk bij Nikon beland (FM, verdiend met de verkoop van foto's van het schoolcabaret, en voor mijn eindexamen een FE). Ondertussen elk boek in de bieb over fotografie verslonden en verslingerd aan het (zwart-wit-)doka werk. Dat ik via mijn pa op school mocht afdrukken, is zekers van invloed geweest ;-)

Na mijn examen, naar Sint Lucas in Brussel om fotografie te studeren, maar ik kon er mijn draai niet vinden. Geleerd op bariet af te drukken, te retoucheren, etc. Een afdruk op24x30 cm is onverbiddelijk. Inhoudelijk (=theoretisch) weinig geleerd

Daarna andere studie en fototoestellen bleven boeien -nog bij foto Rembrandt in Maastricht in de zaak gestaan-, maar het niveau van kiekjes niet meer overstegen.

De Nikons ingeruld voor een FA en deze weer voor een Minolta 9000 (een heuse misser)

Daarna het hele spul weggedaan.

Toch weer begonnen met een Minox, een Canon AE-1 (drama) en Nikkormat Ft2. En later een EL. Veel dia's gemaakt.

Nikon ben ik altijd trouw gebleven. Thans bezit ik een F70, en daarnaast een FE-2, 'n FM en 'n EM, en zit op een F3 te azen. Ook wil ik de OM-serie van Olympus compleet krijgen (heb reeds een Om2)

Ook aan middenformaat begonnen, met een Mamiya 645.

Mijn doka (in bruikleen gegeven aan een vriendin) nu tussen twee banen in- met een klein startbedrag opnieuw aan het opbouwen. En dat is leuk!
Het valt me op dat -net als sigarenzaken- fotozaken en met name zij die dokaspullen voeren in hun assortiment, steeds schaarser worden...Moet nu in am 74 ontwikkelen, en dat terwijl ik vroeger zwoor bij ID-11, D76, tetenal en HC110...

Kortom: een heuse 35-mm freak, niet vies van middenformaat en digitaal (Sony en Canon), die het handwerk van de doka heeft hetondekt. Ik hoop veel in deze community te mogen verkeren.

Matt