Quote Originally Posted by clogz View Post
Mmmm...tja...de weinige ontmoetingen voor de Ned tak van Apug de laatste jaren werd toch wel een tikje gedomineerd door de jongens met de technische cameras, sjouwend met hun apparatuur langs de Nijmeegse uiterwaarden. Eerlijk gezegd vond ik deze nadruk op grootformaat verwonderlijk en dit heeft me ook ervan weerhouden deze ontmoetingen bij te wonen omdat ik het idee kreeg dat minder dan 6x6 niet goed genoeg was...ik kan het mis hebben natuurlijk.
Groeten
Hans
Zo heb ik de nijmeegse bijeenkomsten niet ervaren. Een deel van de bijeenkomst was fotograferen in het veld en een deel was fotos bekijken/ bespreken. Bij het fotograferen in het veld waren technische cameras, hele oude cameras, middenformaat en mogelijk was er geen kleinbeeld. Maar wel weer een minox. Nu is kleinbeeld meer geschikt voor reportage en de grotere formaten voor landschap. Het onderwerp landschap is dus meer bepalend, dan de keuze van de camera. En wat het bespreken van fotos betreft, speelt de TC al helemaal geen specifieke rol.
Uitgangspunt was het werk en niet de camera ( althans voor mij). Dat een andere indruk bestaat komt mogelijk door GAS-effecten.

Jed