Dobbelt styrke :

Du brukte med andre ord følgende blanding :
Soda 108g
Ascorbinsyre 32g
Pulverkaffe 80g
Vann inntil en liter

Film Arista Premium 100
Fremkalling tid/temperatur 7,5min/21C

Og fikk gode resultater uten for mye slør og med en litt forhøyet ISO? Når du sier overfremkallt heller nemlig jeg imot at du kunne eksponert etter ISO200 istedet for ISO100 og fått helt akseptable resultater.

Og med KBr tipper ejg du ville ha fått helt topp resultater!

Vi legger ut dette resultatet på bloggen tenker jeg og den engelsk-språklige APUG-gruppa, for i vår rastløse tid er det mange som rynker på nesen av de laaaange fremkallertider som CC-L gir. Fremkallertid er (i hovedsak) en funksjon av pH, dvs surhetsgrad i enhver fremkaller.

Skal vi kalle denne CC-H? kraftig, kjapp og høyere ISO?

Bekreft dette og kjør noen forsøk til.

Annen tanke: du sier dobbel så sterk løsning : En kjemiker sier da ganske enkelt, tilsett vann (etter blanding) til dobbelt volum, så har du "riktig" styrke. Det kommer til å funke helt utmerket. CC-M gir da tid/temp på omtrent 15min/20C.

Det morsomme med over- / under-fremkalling er at det ser ut til å være ascorbinsyren som gir denne vidunderlige egenskapen ved Caffenol!

Ascorbinsyre forsterker virkningen og er samtidig sølvløsende, det betyr at sølvkornenes uskarpe kanter, som Rodinalbrukere elsker så høyt, er det som løses opp, slik at kornene langsomt blir mindre. Men det er ikke selve kornstørrelsen som gir finkorneffekten, det er et slags optisk fenomen, kantene "slipes" vekk og det blir mykere overgang, og dermed mindre kontrast på kornnivå, høylys og skygge utjevnes, over- og undereksponering utjevnes og tilsynelatende blir kornet mye mindre.

Sluttresultatet er at Caffenol gir større eksponeringsomfang i en og samme film og i et og samme negativ - man får en lengre toneskala, noe som var meget ettertraktet av de store mestere, se i bloggen og se mange flotte bilder der!