Hallo,

Ik ben nieuwe op dit forum, zal me even voorstellen. Ben Pim, woon in Leeuwarden en ben al een aantal jaar hobby fotograaf. Maak graag foto's van omgeving, kleine evenementen en op zijn tijd een model fotoshoot.

Ik heb altijd mijn Canon 5D gebruikt om mooie foto's te maken, maar sinds een dik jaar verlies ik de 'fun' in het maken van een foto, ik ben er niet meer trots op.

Ik krijg veel positief commentaar op mijn foto's, maar het is allemaal zo speciaal niet meer. Je schiet een foto of 30, kijkt thuis wat de mooiste was, haalt hem nog even langs lightroom en je hebt een prachtige foto. Ik ben er niet meer trots op en raak de lol er van kwijt.

Ik ben nu dus van plan om over te stappen op analoge fotografie. Ik heb al hier en daar eens een rolleiflex in mijn handen gehad en een Holga, Maar ben naar een echt mooie analoge camera op zoek maar kan niet kiezen, van daar dit topic of iemand voor mij een beetje duidelijkheid kan scheppen.

Mijn twijfel zit tussen de Mamiya C330, Mamiya RZ67 en de Mamiya M645.

Na wat internetten kom je er wel achter dat de Mamiya C330 een TLS camera is en dat er niet veel lenzen voor zijn etc etc, maar zou heel graag ook echt iemands mening er over willen.

Ik hou dus van omgeving fotografie, maar de meeste foto's maak ik van modellen en mensen op een evenement. Het hoeft geen razendsnelle camera te zijn maar het moet gewoon een mooie camera zijn waar ik niet direct tegen beperkingen aan ga lopen.

Ik heb al aardig wat sites, blogs en wikipedia pagina's bekeken maar zou graag mensen hun mening er over willen weten, of misschien nog mooier zelfs, mensen met ervaring in deze camera's.

Alvast erg bedankt en hoop dat iemand me een klein beetje in de goede richting kan duwen!

Pim