Toppinteressant!

Jeg ville ha bygget på kjent grunn, og sikker suksess, og kjørt vidre på den blandinga der, helst med litt flere filmtyper (der er egen tråd for å samle sammen erfaringer med ulike filmer - jeg har fremkalt utgått kodachrome med godt resultat!

Jeg skal hive meg rundt å kjøpe inn KBr, regner med at det blir 100 gram eller kanskje et pund, i så fall skal du få holde av meg 25 gram til selvkost - da har du i 2 - 3 år......

KBr er enkelt å bruke. Du blander det ut på ei REN!!! vinflaske. 25 gram i ca 750ml vann sier 30ml pr gram. Når du blander fremkaller tilsetter du ganske enkelt ca 45ml (okei 50 da!) pr liter fremkaller, før du blander ut til en hel liter, i ditt tilfelle bør du tilsette halvparten da 22 - 25ml. For mye KBr gir deg tynne, nesten blanke negativer.

Også fremkalte du papirbilder i CC-M også? Tøfft! Det er noe av det som gjør det enda mer moro, universalfremkaller, det er reine skjære 1920-tallet dette, og tilbake til urtiden i norsk fotografi, med bøker fra Nerlien (Kodak) og resepter for alt du trengte.

Artig sak med Caffenol, den setter selvsagt en del brunfarge i bildet, det er instant toner også, så du noe til det?

Noe av det jeg synes er aller mest moro med dette, er at det utsetter alderdommen, lekeaspektet med fotografi har returnert, det er nesten som når jeg var 14 år og sto foran fremkallerskåla og så det første bildet vokse fram. Å ta teknisk perfekte bilder klarer *alle* i dag, lettere og billigere enn noensinne, men *dette* klarer ikke alle!

Lykke til.