Quote Originally Posted by atmoshpere View Post
echt waar? kan me dat haast niet voorstellen (kan ik die enquetes ergens zien?). alleen onder autonome fotografen kan ik me zo'n percentage voorstellen, maar verder ligt dat percentage naar mijn idee veel lager.

t poly warmtoon papier zal ook wat langer op zich laten wachten, zoals ik in het topic over dit papier al meldde, dit voornamelijk vanwege de beperkte financiŽle middelen van Adox.


.
De enquete wat betreft de amerikaanse markt ( voor films) is door Kodak ge publiceerd en ik meen me te herinneren dat de de publikatie voor de europese markt via de photokina is verlopen. Maar belangrijker is wat er verkocht wordt aan films en dat hoef je alleen maar op de websites van adorama, B&H etc te bekijken. En dan heb je nog niet eens Foma en Adox. Vorig jaar heb ik films vergeleken en heb mijn vergelijking beperkt tot 7 films, vanwege het grote aanbod verschillende films. Als de situatie zo is, dan is de enquete alleen maar aanvullende informatie.

Ik kan me de terughoudendheid bij de productie van MCC 111 voorstellen. MCC 110 is op zich flink te sturen. Er is mogelijk een revival van de Forte polywarmtoon en dan zijn er meerdere warmtoonpapieren in de handel.
En men neemt uiteindelijk toch de topper. In het verleden was dat Record Rapid ( die wegens milieuproblemen verdwenen is). Daarna werd het Forte polywarmtoon.

Jed