Å dæææsken!

Det motivet der. med så fin tegning i skydekket, vekt på dampen fra industrien(?) - det er tegning inne i de dyke skyggene nede til høyre! Gamle mørkeromskunstnere ville ha elsket et slikt negativ, og en sleip photoshopper hadde knipsa i fingrene - piece of cake!

Sluttrapport fra vitamin C TABLETTER fra helsekosten :

Det ble tegning og tynne, men for så vidt bra negativer. Som vanlig med 400 ISO film begynner den gamle sirkushesten å balansere på eksponeringsverdiene og bruke "erfaring og skjønn" - og det fører alltid til håpløst undereksponerte filmer, det har ikke noe med fremkalleren å gjøre!

Men etter å ha sett på hele filmen, ikke bare noen få negativer, vil jeg si at det trengs mye mer av vit C vektmessig fra slike tabletter, det er nok tilsatt et stoff som ligner på citronsyre (citric acid), slik at aktiviteten nedsettes (men dermed får man aldri slør!?). Jeg kunne ha sløyfa KBr, og gått opp 30 - 50% på vektmengden av vitamin C, sammenlignet med reint VitC pulver, og det lønner seg å filtrere vekk nypestoffet før man blander med soda, dvs blande hver for seg først. Soda lager slikt digert vannfylt bunnfall.

Det kommer jeg til å gjøre neste gang!

Erik