Hei Ezzie flott bilde! Var det du som klaga over manglende oppløsning på Kowa`? det derre er i allefall sylskarpt!

Ellers har jeg en følelse av at jeg må tygget litt på resten av Tmax400 testen din - ser jeg tendens til brunfargede kaffe-"flekker" - stains som amerikanerne kaller det, uten at det betyr kaffeflekk i vår dagligtales betydning?

Og Kent, du har som utgangspunkt bladfilm og ett og ett blad ser jeg, det kan man forsøke å få til på en småbilledfim, men som regel varierer motiv og lysforhold så mye at det er vanskelig å få det 100% til på en hel film.

Men gamle gode Hans Windisch sa jo det, eksponer etter skygge og fremkall etter høylys. Det betød den gangen på 1950-tallet at hans mente at jakten på push-fremkalling ikke var bra, for da gjør man det stikk motsatt. Hans var finkornfremkaller-spesialist og akspterte å miste en blender eller to, selv på 17 DIN filmer, bare kornet var fint nok! Det er en kjent sak at kornene gror seg store og grove jo lenger en "pusher".

Men akkurat de utjevner-egenskapene som Caffenol viser oss i Ezzies forsøk er interessante, jeg tror aldri jeg har vært borti en såpass aktiv fremkaller (som gir såpass bra ISO-verdier) som samtidig har såpass ekstreme utjevner-egneskaper.

Meeeeget interessant!