Quote Originally Posted by kameranerd.com View Post
Hei Ezzie

Veldig fint bilde. Hvordan er detaljene i skyggepartiene? Jeg bruker skyggepartiene til å bestemme eksponeringstiden (hvor mye eller lite detaljer jeg ønsker) deretter fremkaller jeg filmen avhengig av hvor mye kontrast jeg ønsker. Dvs kontrastrik scene som du har her, forkorter jeg fremkallingstiden. Skyggepartier blir lite påvirket av fremkallingtid, høylys blir veldig påvirket.

Kent
Hei Kent.

Takk for svar. Trenger all den hjelp jeg kan få, jeg.

På det bildet du henviser til er det såvidt detaljer i det nederste området som fremkommer som svart på det ferdige bildet. Dødt langt gress i forgrunnen. Denne er synlig, men ikke veldig godt tegnet på EI 200 og 400 eksponeringene, nærmest fraværende på EI 800 og helt borte på EI 1600. For dette motivet passet der igrunnen fint at forgrunnen ikke rotet det til.

På de to andre motivene jeg har lagt ut på Picasa med lenk i posten forut for den omtalte, så er det bra tegning i skyggepartiene på både EI 400 og 800, og ikke helt galt på 1600. Det som jeg savner på disse er at de lysere partiene er nettopp ikke det, ikke så lyse som ønsket og som forholdene faktisk var. I etterbehandlingen finner jeg det vanskelig å få god contrast uten posterisering.