Takk Kent.

Foreløpig etterbehandler jeg nok kun digitalt. Jeg er enig med deg i at det er plent umulig å vurdere hvor evt ting ikke stemmer når også skanning er med i bildet. Det er vanskelig nok det siste. Det jeg kan si er at jeg finner TMAX fremkalte negativer noe tykke, dvs de er vanskelige å gjennomlyse for en forbrukerskanner og enkelte negativer kan da være vanskelige å få frem detaljer i de lyse partiene. Og det sier jeg kun med erfaring fra å fremkalle etter Kodak´s anbefalinger. TMAX fremkaller er nok også mere kontrastglad enn da f.eks Caffenol. Caffenol og TMAX100 derimot gir negativer med noe mindre kontrast og jeg tror jeg har funnet ut hvordan eksponere og fremkalle slik at det blir lettere å skanne og etterbehandle digitalt. TMAX400 derimot er jeg altså ikke sikker på. Vel, det er bare å prøve nok en film, jeg endrer en av parametrene og ser hva som skjer.

TMAX400 er ikke om å gjøre for min del, men kan være greit å bruke i den årstiden vi nå går inn i. Den har mer korn enn TMAX100, det ser jeg selv med en forbrukerskanner. Det er noe narkotisk med en finkornet film som TMAX100 eller ennå bedre.

Ellers er jeg enig i ditt valg av doning. Selv flere, og kjører en 74 modell til daglig. Fin bil å ha store kameraer i. Lenge aktiv i NLRK og på forumet. Det siste trøtnet jeg på for noe over ett år siden og velger å bruke forumtid her og på RFF.