Heel interessant, maar je zult misschien specifieker moeten zijn over het ingangsniveau. Maakt het je niet uit, of moet de deelnemer de doka-woordenschat al hebben om mee te praten? Is het een introductie, een verkenning of een masterclass?
De donkere kamer met al zijn technieken is een gereedschap dat je op een bepaalde manier inzet voor een bepaald doel. Het begint dus al bij de opname, je ontwikkelt je visie al voordat je afdrukt. Dan neem je het juiste gereedschap voor het beeld wat je voor ogen hebt. Dus bij het bespreken van fotowerk, voldoet het niet om de techniek te bespreken, je zult het altijd over het beeld hebben en waarom je een bepaalde techniek inzet of iets uit te drukken. Of gaat het je alleen om de verfijning van de techniek? Leren we in zo'n sessie te kijken naar het beeld of leren we het gereedschap kennen of allebei?
(Voor mijzelf geldt dat goede gesprekken over het beeld en de visie voordat er een afdruk gemaakt wordt het meest interessant. Hoe ik met de te gebruiken techniek mijn visie kan visualiseren is een goede tweede.)