Det vil si bruker diasfilm og viser resultatet med en god gammeldags diasprojektor?

Jeg har noen tusen dias stående, som ikke har sett lys på mange år. De spenner tilbake til 1960-tallet, sannsynligvis min andre eller tredje fargefilm overhodet. Hovedparten av ca 3000 dias ble tatt på 1970-tallet, mange på reiser utenlands.

Noen er reine familiebilder, med forbausende få. En god del har interesse ut over min personlige sfære, feks lokalhistorisk, og vil vel bli overlevert det lokale historielaget.

Jeg har fortsatt en diasprojektor som virker.

Jeg har for øvrig to projektorer til, om noen er interessert en diger 6x6, drevet med fotogen-lampe (oljelampe!!) og etter sigende benyttet av den Norske Samemisjon, under penmgeinnsamlingskampanjer, den gang jeg fikk fatt i den digre saken, var det noen håndkolorerte dias der også, fra misjonsmarken i afrika, svært fremtredende der var fotografier av "negresser" i nærbilde og med bar overkropp -misjonærene visste hvordan de skulla få bygdas gubber til å komme på møte og åpne lommeboka!

Den andre er en tysk sak fra 1950-tallet (Aldis?), ser ut til å være 4x4, uten magasin, men med slideskift, i en nett liten koffert.

Begger projektorer kan stilles til disposisjon, om noen skulle være interessert.....

Og begge ser ut til å ha bra objektiver, med bra dekning, noe jeg har lekt med tanken på å bruke i forbindelse med et camera obscura-prosjekt....

Og om nå noen virkelig tar dias og viser med projektor fremdeles, så har jeg noen ekstra oppbevaringsesker av plast, 6 stykker, 3 grå og 3 svarte, tilgjengelig her, ser ut til å være av tysk avstamning (leitz kallte vi dem tidligere, til forskjell fra de svenske som dominerte markedet her i landet). De er billige, frakten blir nok det verste!