Hei Lars!
Det var imponerende lesning! En virkelig slides-entusiast! Nå er saken den at denne projektoren er STOR! Den står lagret i en kasse, ca 25x30x60cm (etter hukommelsen), selve kassen er merket av tidens tann og de mange reiser Den Norske Samemisjon uten tvil har medbrakt denne på. Men projektoren er finfin, med unntak ev en grønn filtduk som ble brukt over(!) oljelampen, den er faktisk sortbrendt!!

Jeg trenger neppe si at jeg aldri har tendt fyr på denne historiske lampe/gjenstand?
Jeg hadde i sin tid plan om å forstiktig ta ut oljelampen og elektrifisere kanonen, og se hva den duger til. I det siste har jeg lekt med tanken på å bruke objektivet som kameraobjektiv, selbstbastlen så og si.

Men aller helst ville jeg finne et trygt og godt hjem til den selvsagt.

Jeg kan skaffe noen bilder, slik at flere får se, men jeg kommer ikke til å tenke på å sende denne saken med postverket..... det må arrangeres noe annet.
Jeg ville jo selvsagt ønske meg en eller anbnen form for pekuniær kompensasjon får å ha bevart et sligt gevaldig klenodium for ettertiden, jeg minnes det kostet meg ganske mange surt opptjente kroner, selv om de på den tiden i yngre ellers ville ha blitt investert i det lokale bryggeris utmerkede produkter....

Å få fram bilder vil nok ta en del tid, så subscribe på denne tråden og vent til det dukker opp svar her, jeg har en rimelig tett schedule akkurat nå.
Om jeg skal si noe om utseendet på denne saken, vil jeg henlede til Abring bind II, side 31, #1257 BALDUR projektor. Den er sikkert verdt titusener PUND!