Beste doka vrienden,
Bedankt voor de talloze reakties en goede ideŽen. Ik zou niet al te sterk van het oorspronkelijke concept willen afwijken.
Dit initiatief moet een oefening blijven. Men heeft gelijk: met de druk is niet alles gezegd, het gekozen formaat en het negatief spelen zeker een belangrijke rol. Echter in dit initiatief zou ik deze parameters onveranderd willen houden.

Wat ik dus niet zou willen doen - om het leefbaar te houden - iedereen moet kunnen meedoen:
- verschillende negatief- of grote formaten. We werken met kleinbeeld. Niet iedereen kan grotere negatieven afdrukken. misschien een idee voor een tweede ronde.
- verschillende negatieven waaruit keuze. Dit maakt alles echt te complex.
- print exchange x 10. Het maken en nabehandeling van een topafdruk kost zeer veel tijd en veel geld - ervaringsgewijs schrikt zo een oplage af en verzand het initiatief. Er zijn wat dat betreft andere ideeŽn (oa. de barietuitwisseling die ik nu niet wil opstarten). We maken dus maar ťťn afdruk.

Ik zou dus praktisch als volgt de stand van zaken willen melden.

- Ik maak 10 gelijke negatieven en stuur deze op naar de deelnemers;
- Voor diegene die wil intesten wil ik een negatief (ongeijkt) van een Siemensster testchart meesturen. (http://oly-e.de/pdf/siemensstern.pdf)
- Blog: hier kunnen vragen gesteld worden omtrend alles van afdruk (praktisch en vormend). Het is geen wedstrijd. Er worden geen stemmen of punten gegeven.
(maak ik deze blog publiek of prive ?). Ik ben geen voorstander om tussentijdse resultaten te posten, dat zou inderdaad beÔnvloeden.
- Ik vind het een zeer goed idee om achteraf samen te komen en de afdrukken te bespreken.

Nog te doen
- effectief een blog maken en inschrijven/verwelkomen deelnemers.
- 10 negatieven maken.
- ik zou willen starten (negatieven rondsturen) vanaf 1/1/2011 deadline 1/4/2011 - dan moeten alle werken binnen zijn.

Marc