Det er akkurat DET som ble lansert i den engelske tråden jeg refererte til Ezzie!

Både et mulig beskyttelseslag som du lanserer (det er jo "medisin" på apoteket!) og også en annen kjemisk sammensetning. Tydeligvis er sammenhengen mere innfløkt enn som så, Askorbinsyre er visst ikke bare askorbinsyre, muligens selger man noe annet som "askorbinsyre" på apoteket, fordi den varianten man selger der er mere effektiv i biologisk sammenheng, blir raskere og mere direkte tatt opp i kroppen, sies det. Antakelig betyr det at for VÅRT FORMÅL, er bare en prosentdel av kjemikaliet til stede som askorbinsyre som vil omdannes direkte til askorbat, som sies å være fremkallerstoffet.

Mulig vi kan verve Ole til å se nærmere på dette, jo fglere forstandige folk som graver fram datablad og leter seriøst, jo bedre.

Enkelt og praktisk vil jeg si at jeg reagerte - men bare litt - på at apotek-askorbin ikke ga så klar og fin IRRGRØNN farge når jeg blanda soda og askorbin, som når jeg brukte svenske-askorbin.

Jeg legger foreløpig apotek-askorbin til sides og vender tilbake til svenskehandelen, for det virka flott. Nå skal jeg gjenta den største skuffelsen, nemlig Fuji, men med svenske-askorbin, fordi denne Fujien har jeg bare brukt apotekvare på!

Uansett, dette er foreløpig bare en teori, og om noen får svært tynne negativer med apotekvare, foreslår jeg rett og slett å doble doseringen av Vitamin C! For jeg tror ikke det er noe annet enn et spørsmål om få en skikkelig aktiv fremkaller, og askorbin er som du sier, gasspedalen.

Et siste poeng: KBr så ut til å bremse aktiviteten voldsomt, i forhold til svenske-vare. Jeg tror det blir 150km's harrytur her ganske snart!