Det er i allefall så mye soda, med såpass høy pH i blandingen, at det tradisjonelle problemet, hardt eller bløtt vann ikke spiller noen rolle!

Husk at for andre fremkallere, så blander man som oftest kjemikalier i motsatt rekkefølge og tilsetter, soda, eller kaustisk soda eller boraks til slutt, og da kan mye rart skje med de andre kjemikaliene før det, dersom vannkvaliteten er "helt på tok".

Jeg bruker bare springvann. Det er overflatevann pumpet fra et ikke fjerntliggende fjellvann til og med, med de vanlige problemene humus osv, som kontrolleres med filter, kloring og ultraviolett lysbehandling.

Jeg har et prosjekt på gang med fremkalling av fargefilm (ikke kaffenol da!), der akter jeg å bruke Bilbatterivann, kjøpt på Biltema, jeg satser på at det holder.

Når det gjelder grums i kaffeblandingen, så stammer det fra kaffen, og det er mye av det! På lagerflasker, med 3X konsentrasjon av kaffe, lagret på flaske, som har stått ei ukes tid eller så, blir det liggende igjen en god grøt på bunnen av flaska når den er tom, minst en halv cm, dette er saker som går rett i tanken når man mixer frisk kaffe! Jeg har ikke sett forskjell på filmene, om man bruker den ene eller andre metoden, filmene blir fine åkkesom!