AD diskusjonen om askorbinsyren, og den tilsynelatende mangelen på aktivitet i stoffet jeg fikk tak i på apoteket :

"There is also isoascorbic (erythorbic) acid and sodium isoascorbate (sodium erythorbate). This chemical is an isomer of ascorbic acid and has a slightly higher developing activity. Both the acid and the sodium salt are used extensively in food manufacture as an antioxidant. In the US it is cheaper than ascorbic acid. I have bought sodium erythorbate from a company that sells various spices and flavorings Sutton Bay Spice, www.suttonbayspice.com. Check for a similar supplier in Europe. Since it's considered a food additive it might be easier to obtain. Sutton Bay lists it under sausage supplies. "

DEt er mulig at dette er hele forklaringen, vi bruker E 300, ikke Ascorbicum Acidum, men det finnes ikke et eneste produktblad i hele verden, tydeligvis, som sier noe spesifikt om hva vi er tenkt å putte i munnen!

Ellers driver jeg å skanner gammel Kodak Plus X fra 1984, fremkalt i Rodinal. Det er gamle bilder fra et kultur-arrangement, og skal brukes til et kultur-arrangement i juni 2011.

Sorry to say, kvaliteten på disse skænnene ligger flere lysår foran alt jeg har fått til med Kaffenol.
Det er greitt at man kan få til bra resultater med Kaffenol, så langt rekker ikke jeg min egen 1984-utgave til støvleskaftene, det er sikkert.
Jeg kommer til å være opptatt til ut i januar med å skænne disse gamle filmene som det haster med, og deretter lage bok(!) slideshow til arrangementet og organisere en shoot på arrangementet, dessuten skal jeg skanne de andre 59500 negativene og slidesene jeg har her.

Det blir lite fotografering framover, men jeg håper å få fremkalt de gamle filmene som har ligget her og slengt.

Jeg håper Kodak ikke slutter å lage film! Og at Rodinal og D76 blir å få til jeg dauer!