Quote Originally Posted by gary mulder View Post
Informatie is prima. Maar een recept geven van iets zonder aan te geven wat je daarmee wilt doen en zonder dat het een antwoordt op de vraag geeft, is meer anti informatie. Het lijkt er op dat het alleen maar dient om je zelf een status te geven. Iets waar anderen inmiddels ook hun ongenoegen over kenbaar gemaakt hebben. Hou daar gewoon eens mee op. Bovendien werkt het uitermate negatief op de animo om aan de discussies op apug deel te nemen.
Ik heb geschreven : Kodak heeft een test voor hypo (HT-2) in de handel gebracht; voor de degeen die het zelf willen maken:
Water 750 ml
azijnzuur 28% 125 ml
zilvernitraat kristal 7 g
water aanvullen tot 1 liter

Ik heb gewezen op de commerciele test van Kodak om residu hypo te bepalen. Wat wil je meer. Als extra geef ik de samenstelling. Wat kan ik nog meer geven? Auteursrechtelijk kan ik niet de handleiding van Kodak publiceren. Dat moet je op internet opzoeken. Maar als iemand een PDF van het kodakartikel wil hebben, dan regelen we dat per PM.

Als ik verwijs naar D 76 van Kodak. Dan is het toch niet verboden om de samenstelling te geven. Jouw probleem is dat ik de prijs van zilvernitraat niet had gegeven. Nou, als iemand niet aan zilvernitraat kan komen, ik he een flinke pot voor betreffende test, en hij stuurt maar een PM.

Het verbaasde mij dat bij het spoelen deze informatie niet naar voren is gekomen. Daarom heb ik er op gewezen. Er is trouwens nog veel meer informatie over dit onderwerp gepubliceerd. Maar ik kan moeilijk deze documenten kopieren en op de APUG site zetten. De naam van een commerciel produkt kan ik wel op de APUG site zetten.

Jed