Quote Originally Posted by Q.G. View Post
Maar ik denk dat Jaap bedoeld dat je het water in die kan of emmer ook op een of andere manier op de juiste temperatuur moet krijgen, en met een gewone mengkraan ben je dan even bezig = loopt er mogelijk het nodige water onverbruikt weg voordat je de juiste temperatuur te pakken hebt.
Dat bedoelde ik en dat doe ik zo. Alleen heb ik een aantal plastic maatcylinders van 1 en 2 liter die ik van tevoren vul uit de thermostaatkraan.

Als ik niet mijn CPP2 gebruik, heb ik een handig hulpmiddeltje gemaakt voor een snelle verwerking. Als ik het water afgiet, doe ik dat in mijn koffiefilter trechter. Dat is een grote plastic houder voor koffiefilters, met een handvat er aan, waar in de onderkant een gat is gemaakt ter grote van de afvoer in de gootsteen. De onderkant van de houder voor filters (hoe heet zo'n ding?) heeft een horizontale plaat die op de bodem van mijn spoelbak staat, op/in de afvoer. Met als gevolg dat je een heel grote trechter hebt, die heel stevig op de bodem staat. Daar kan al het spoelwater in één keer er heel snel door heen. Daardoor is er grotere reproduceerbaarheid in alle handelen, maar het gaat vooral lekker snel zonder morsen en plassen water in mijn spoelbak...