Quote Originally Posted by k.hendrik View Post
"En welke tank gebruik je nu?"
Geen dus, want ik mocht het van een vriendje even uitproberen met bovenstaand resultaat.
Rodinal komt me bekend voor. "diffusieproces" ??
Vooral de zwarte doek over m'n kop wekt de interesse van voorbijgangers: als je eenzaam bent ga dan over op Groot Formaat en plots heb je vrienden bij de vleet

vrgr
Ik bedoel: heb je bij dat vriendje een Combiplan gebruikt? En is het resultaat dat jij de combiplanspullen zou willen hebben? .Zo ja, dan zal ik de tank en het binnenwerk opsturen. Ik zal een artikel wat betreft het agiteren (diffusieproces) opzoeken en dat als PDF opsturen in een PM. Of, als je de Comiplantank wilt hebben, dan sluit ik een fotokopie van het artikel bij.

Als je met zo een doek over je kop staat te fotograferen, krijg je heel wat aanloop. In het buitenland is het een goede methode om je talen bij te houden. Soms is de aanloop zo groot dat je niet meer aan fotograferen toekomt. En vaak willen ze ook zien wat er onder die doek te zien is, en staan sprakeloos als ze zien dat de boom op zijn kop staat. Ook kunnen ze erg behulpzaam worden; als het meezit hoef je zelf je statief niet meer te sjouwen. Een andere keer, in de Provence, kreeg ik de hele inhoud van een brandweerauto om mij heen. Een van de brandweerlieden ging vervolgens een college geven over grootformaatfotografie aan zijn collega brandweerlieden.

Jed

Jed