De SLX is Rolleis eerste poging om een electrische camera te maken. Overal electronica en electrische motors. Iets dat later de 6000-serie zou opleveren.

En daar zijn ook de problemen mee: om te beginnen moet je maar eens proberen ergens een werkende een accu voor zo'n camera te vinden.

De kwaliteit van de beelden die je met zo'n camera kunt maken is meer dan uitstekend. Daar zorgen dan ook de Zeiss lenzen voor die je op de SLX gebruikt.
Maar als je al een camera van dit type wilt hebben, kijk dan uit naar een (weliswaar veel duurdere) 6000-serie Rollei.

Dat geeft overigens ook aan waarom je vooral ook niet alleen naar de kwaliteit van de resultaten moet kijken.
Natuurlijk niet onbelangrijk. Maar hoe je aan die resultaten komt, of je , bij wijze van spreken, voor iedere volgende opname een nieuwe camera moet kopen of dat je een camera hebt die decennia lang zonder problemen door blijft ploeteren, maakt nogal een verschil.
Nou zie je bij Kiev ook aan de resultaten wel dat ze met een Kiev zijn gemaakt. Maar blijft staan dat de kwaliteit van de camera niet aan de kwaliteit van de resultaten af te lezen is.

De SL is de eerste poging van tweeoogbouwer Rollei om een eenogige (single lens = "SL") camera voor het 6x6 (vandaar, en vanwege het feit dat dit ding voor de Photokina van 1966 klaar moest zijn, "66") formaat te maken. En deze poging is behoorlijk geslaagd te noemen.

Voor details over beide cameras kun je beter eerst eens Google gebruiken.