Quote Originally Posted by orphiz View Post
Zoals de kiev60/88 zien de resultaten er ook zeker niet slecht uit. Maar is het dan echter gewoon de kwaliteid van de camera? De beelden vind ik vaak toch zeker niet slecht.
Mijn eerste MF-camera was een Kiev 60. De standaard Arsat 80mm lens is erg goed (doet niet onder voor de 'echte merken' als je het mij vraagt).

De grootste kracht van de Kiev 60 was voor mij altijd de ergonomie. Hij werkt hetzelfde als een 35mm spiegelreflex, maar is alleen 'wat' groter en zwaarder. Als je voorheen met SLR's gewerkt hebt is dat erg prettig.
Het prisma met ingebouwde meter werkt geweldig: accuraat, snel, intuitief- gewoon zoals het hoort te zijn.

Helaas is de sluiter nu kapot- niet het meest betrouwbare onderdeel van deze camera. Niettemin, als je een werkende Kiev 60 ziet, compleet met metering prism, voor een goede prijs (rond 100 euro), zou ik er voor gaan. Ik heb zelf al een paar keer geprobeerd om een tweede (werkende) Kiev 60 op ebay te scoren, maar tot nu toe heb ik telkens achter het net gevist, d.w.z. de prijs te hoog bevonden.

De enige MF-camera waar ik meer plezier aan beleefd heb is m'n Rolleiflex TLR (en dat is een veel duurdere camera). Bronica SQ, Fuji rangefinders, Hasselblad V: voor mij persoonlijk leggen ze het ergonomisch allemaal af tegen de Kiev 60.